Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2020-03-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Elisabet Fredholm
Dimensioner
210 x 155 x 12 mm
Vikt
318 g
SAB
Veod
ISBN
9789127826915
Diabetespsykologi : för ökad livskvalitet (häftad)

Diabetespsykologi : för ökad livskvalitet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-03-07
259
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Diabetespsykologi förmedlas kunskap och insikter som underlättar för dig som har diabetes. Insulinregleringen är en psykologisk utmaning som är oupplösligt förknippad med livet med diabetes. Alla mätningar, beräkningar och all oro tär på ens kra fter, vilket Jon Haug kallar diabetesslitage.

Han betonar vikten av att stabilisera blodsockret inom vissa gränser, snarare än att fokusera på enskilda värden, kost och livsstil. Han visar hur du psykologiskt kan förhålla dig till oro och ilska - och påverka dina blodsockervärden. Du får ta del av gedigen psykologisk kunskap och forskning som hjälper dig till ökad livskvalitet på dina villkor.

Boken är fackgranskad och anpassad till svenska förhållanden av Agneta Lindberg, specialistsjuksköterska inom diabetesvård och ordförande i Svensk förening för sjuksköterskor i diabetesvård.
Sagt om boken:

"Även om Diabetespsykologi har mycket att ge när det gäller faktakunskaper så ligger dess stora värde i framhållandet av psykologiska faktorers stora betydelse när det gäller den enskilde patientens förhållande till sjukdomen och dess behandling. Trots lättillgänglig stil belyses också mycket avancerade problemområden. Boken skulle exempelvis kunna användas i en studiecirkel för patienter och anhöriga."
Gunnar Skagerberg, BTJ-häftet nr 11, 2020

"Äntligen en bok om diabetes som kombinerar psykologisk kunskap med gediget kunnande om sjukdomen och vad livet med diabetes innebär. Till skillnad mot annan litteratur om psykologi och diabetes fokuserar Jon Haug inte på hinder och svårigheter utan på att ly fta fram människors förmågor att klara av utmaningar."
Therese Anderbro, Leg. psykolog, leg. psykoterapeut, handledare i KBT, med.dr

"Ett måste för alla med diabetes - både ny och erfaren - och för dig som har någon i din närhet med diabetes. Boken borde vara obligatorisk för alla vårdutbildningar inom diabetesområdet. Varje individ måste utveckla sin egen strategi för att klara av alla utmaningar som livet med diabetes innebär - denna bok kan vara en hjälp på vägen."
Agneta Lindberg, Ordförande i Svensk förening för sjuksköterskor i diabetesvård (SFSD)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Diabetespsykologi : för ökad livskvalitet
 2. +
 3. Hygien och smittskydd i tandvården : att förebygga infektioner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hygien och smittskydd i tandvården : att föreby... av Mikael Zimmerman, Klas Sjöberg (häftad).

Köp båda 2 för 721 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Diabetespsykologi : för ökad livskvalitet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Äntligen!
  M, 28 juni 2021

  Har länge letat efter en diabetesbok som inte enbart innehåller fakta utan även tankar och känslor. Nu är den här!

  Alla som har, känner någon eller ligger i riskzonen för diabetes borde äga denna bok.

  Boken är upplagd utefter hur en "diabetes-resa" generellt sett ser ut. Jon Haug skriver på ett enkelt och lättförståeligt sätt som han varvar med personintervjuer.

  Rekommenderar varmt!

Visa alla 1 recensioner