Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Rädda vuxna
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2020-01-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Illustratör/Fotograf
Amanda LeCorney
Dimensioner
255 x 230 x 8 mm
Vikt
365 g
SAB
Hcf
ISBN
9789127826953
Veterinären som var rädd för hundar : hjälp ditt barn att övervinna sina rädslor (inbunden)

Veterinären som var rädd för hundar : hjälp ditt barn att övervinna sina rädslor

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-01-25
153
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sagt om boken:
Berättelsen är intressant, lärorik och hoppingivande och innehåller även en portion språklig humor. Illustrationerna som är gjorda av Amanda LeCorney passar bra ihop med både handling och stil.

Personligen gillar jag såna här böcker som både har en del man kan känna igen sig i och en del som man kan få hjälp av. Det ligger kanske lite i barnbokens natur att kombinera nytta med nöje, men alla lyckas inte med det så bra som boken "Veterinären som var rädd för hundar" faktiskt gör.
Barnboksbloggen

Spindlar, mörker eller att gå vilse det finns mycket som barn kan vara rädda för. Ibland blir rädslan så stark att barnet inte vågar göra det som hen egentligen vill. Men du som vuxen kan hjälpa barnet att bli modigare!

Här får en hundrädd veterinär hjälp av barnen Anton och Jasmin att steg för steg utmana sin rädsla. Berättelsen beskriver hur rädsla känns i kroppen och hur det gradvis går att våga närma sig det läskiga.

Veterinären som var rädd för hundar är skriven för barn i åldern 3-8 år. Den baseras på vetenskapliga metoder som används i KBT och hjälper dig att prata med barn om rädslor och om hur de går att övervinna.

Lars Klintwall är lektor i psykologi vid Stockholms universitet och forskar inom barnpsykoterapi. Han arbetar också som barnpsykolog på en vårdcentral. Amanda LeCorney är illustratör och arkitekt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Veterinären som var rädd för hundar : hjälp ditt barn att övervinna sina rädslor
 2. +
 3. Stjärnan som var rädd för publiken : hjälp ditt barn att hantera social ångest

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stjärnan som var rädd för publiken : hjälp ditt... av Lars Klintwall, Amanda Lecorney (inbunden).

Köp båda 2 för 312 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Veterinären som var rädd för hundar : hjälp ditt barn att övervinna sina rädslor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rolig och pedagogisk
  Erika, 3 november 2020

  Boken tar på ett roligt och lekfullt sätt upp hur man kan hjälp barn att hantera rädsla och oroskänsla. Rekommenderas verkligen!

 2. Bra bok om att utmana sina rädslor
  @barnbokstips, 9 februari 2020

  "Veterinären som var rädd för hundar" är en bok som på ett lekfullt sätt vill hjälpa barn att övervinna rädslor. De flesta människor har någon rädsla som kommer i vägen för det man vill göra. I boken har veterinären blivit skrämd av en hund så nu kan hon inte längre ta hand om hundarna som kommer till kliniken. Anton och Jasmin kommer dit med Antons hund Max som inte vill äta, men förstår att de först måste hjälpa veterinären bli av med sin hundrädsla. Boken innehåller grunderna i KBT nämlige... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Stjärnan som var rädd för publiken : hjälp ditt barn att hantera social ångest

  Lars Klintwall, Amanda Lecorney

  Anton och Jasmin har sett fram emot konserten med sin idol, stjärnan Jojo. Men Jojo har blivit rädd för att sjunga på scen - och när man är rädd kan man inte sjunga! Eller? Många barn blir nervösa när de ska uppträda inför publik, gå på kalas elle...

 • Leka, prata, äta : övningar för barn med särskilda behov

  Lars Klintwall, Maria Olofsgård Jegéus, Anna Backman, Hampus Bejnö, Bella Berg

  Ungefär ett barn i varje förskolegrupp har svårt att lära sig viktiga färdigheter för livet. Övningarna i den här boken lär barn att: . leka med andra barn . hantera övergångar och sociala regler . kommunicera bättre . förstå vad andra säger . sov...