Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
95
Utgivningsdatum
2021-04-22
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Lagerlöf, Theres (red.)
Dimensioner
210 x 149 x 7 mm
Vikt
164 g
SAB
Ea
ISBN
9789127827622
Fysisk aktivitet och hjärnhälsa : en bok för skolan (häftad)

Fysisk aktivitet och hjärnhälsa : en bok för skolan

Häftad Svenska, 2021-04-22
287
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Fysisk aktivitet gynnar förutsättningarna för lärande och psykiskt välbefinnande, men ungdomar rör sig mindre än någonsin och fysisk aktivitet har blivit allt mer av en klassfråga. Detta har lett till orättvisa villkor för barns hälsa och lärande, en orättvisa som skolan kan bidra till att jämna ut.

Boken Fysisk aktivitet och hjärnhälsa går konkret igenom hur skolor kan främja fysisk aktivitet inom ramen för skolvardagen och vilka effekter detta kan ge. Här beskrivs vad vi idag faktiskt vet om sambanden mellan fysisk aktivitet och hjärnhälsa med fokus på barn och ungdomar, men också vad vi behöver mer kunskap om. Med ett kritiskt förhållningssätt gör författarna en evidensbaserad genomgång av centrala begrepp inom området fysisk aktivitet med koppling till effekter på hjärnhälsa och lärande.

Barn och ungdomar i skolåldern bör röra sig minst 60 minuter om dagen och eftersom eleverna spenderar en så stor del av sin vakna tid i skolan behöver gynnsamma förutsättningar skapas i skolmiljön - då inte enbart inom skolämnet Idrott och hälsa.

Fysisk aktivitet och hjärnhälsa vänder sig till alla lärare, lärarstudenter, skolledare och elevhälsoteam som vill bidra till ökad fysisk aktivitet, hjärnhälsa och goda vanor för livet.
Sagt om boken:

"Fysisk aktivitet och hjärnhälsa är mycket bra, faktabaserad och ger konkreta förslag för att öka fysisk och psykisk hälsa för barn och unga."
Therese Nordholm, BTJ-häftet nr 12, 2021
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fysisk aktivitet och hjärnhälsa : en bok för skolan
 2. +
 3. Hjärnhälsa - på dina fem fingrar : förebygg och minska risken för alzheimer och minnesproblem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjärnhälsa - på dina fem fingrar : förebygg och... av Miia Kivipelto, Mai-Lis Hellénius (inbunden).

Köp båda 2 för 536 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Hälsosegrar : den vetenskapliga vägen till ett friskare liv

  Linda Bakkman, Örjan Ekblom, Sissela Nutley

  Forskning visar att det vi aktivt ägnar oss åt - våra medvetna livsstilsval - kan påverka så mycket som 40 % av vårt välbefinnande. Vi har med andra ord stora möjligheter att själva göra en skillnad i hur vi mår. Hälsosegrarna är inom räckhåll! Hä...

 • Född till rörelse : en bok om kondition och hälsa

  Per-Olof Åstrand, Örjan Ekblom, Björn Ekblom

  Hjärta, blodomlopp, muskler, skelett och nervsystem måste regelbundet utsättas för en belastning för att fungera optimalt. Överviktiga som motionerar löper mindre risk för ohälsa än normalviktiga som är otränade. Att sitta still i flera timmar uta...