Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2021-01-28
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
220 x 140 x 17 mm
Vikt
333 g
SAB
Ea
ISBN
9789127827653

Utbildning och undervisning i särskolan : Forskningsinsikter möter lärar- och eleverfarenheter

Häftad,  Svenska, 2021-01-28
411
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Särskolan är en skolform där elever med intellektuell funktionsnedsättning ska få möjlighet till lärande och utveckling. Men hur är de skol- och undervisningsmiljöer som elever i dagens särskola möter utformade? Och hur bildar olika miljöer förutsättningar för dessa elevers kunskapsutveckling och möjligheter till inflytande och deltagande i demokratiska processer?

Forskningsbaserad kunskap om särskolan är en bristvara som denna antologi, Utbildning och undervisning i särskolan, råder bot på. Med utgångspunkt i lärares och elevers erfarenheter och perspektiv presenteras två fleråriga forskningsprojekt där nya och aktuella kunskaper kring dessa frågor har vunnits.

Utbildning och undervisning i särskolan vänder sig till studenter på lärar- och skolledarutbildningar, lärare, elevhälsopersonal, assistenter och skolledare inom särskolan och övriga skolväsendet. Även tjänstemän och politiskt ansvariga på lokal och nationell nivå, samt anhöriga till elever i särskolan kan ha nytta och glädje av boken.

Följande författare medverkar i boken:
 • Mia Jormfeldt
 • Kristina Szönyi
 • Magnus Tideman
 • Kerstin Göransson
 • Karin Bengtsson
 • Susanne Hansson
 • Nina Klang
 • Gunilla Lindqvist
Sagt om boken:
"Ett intressant kapitel är det som visar lärares uppfattningar om skola och undervisning för de elever som läser enligt grund- och gymnasieskolans läroplaner. Michael Schiros (2013) ideologier används för att representera olika uppfattningar om utbildningens syfte, kunskaper som anses viktiga, hur lärande kommer till stånd, vilken roll läraren bör ha och vad som ska känneteckna uppväxten ur ett lärandeperspektiv. [...] Utbildning och undervisning i särskolan är en mycket intressant bok vars kvalitet ligger i det forskningsbaserade underlag som bygger upp innehållet."
Katharina Jacobsson, BTJ-häftet nr 7, 2021
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Utbildning och undervisning i särskolan : Forskningsinsikter möter lärar- och eleverfarenheter
 2. +
 3. Jag ska leva för oss båda: En resa från mörker till ljus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag ska leva för oss båda: En resa från mörker ... av Annika Bevington (inbunden).

Köp båda 2 för 640 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »