Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2021-03-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
215 x 23 x 155 mm
Vikt
486 g
SAB
Doka
ISBN
9789127827905

Återhämtningsguiden : må bra trots stress och press

(24 röster)  |   Läs 8 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-03-05
276
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sagt om boken:
Återhämtningsguiden är baserad på evidens och noll procent flummig. Den bekräftade mycket som jag redan visste men inte hittat orden för.

Den största behållningen från boken är att det är så mycket enklare än jag trott att hitta återhämtning och stillhet. Alla små saker jag lyckas förbättra gör i slutändan en väldigt stor skillnad.

Det här är nämligen ingen vanlig faktabok – den är mer än så. Återhämtningsguiden är uppbyggd på ett väldigt pedagogiskt och användbart sätt.
Clara Lidström, Underbara Clara


Förmodligen ser återhämtningsbehovet ut ungefär som kostbehovet.
Vi mår bäst av att äta då och då – några gånger per dag – snarare än att äta jättemycket en gång om dagen, eller bara på helgen … eller semestern.

Stresshantering har tidigare mest handlat om att minska faktorer som leder till stress. Men många forskare är idag överens om att det inte är stressen i sig som orsakar ohälsa – utan bristen på återhämtning.

Psykologen och forskaren Niclas Almén ger in sin bok många infallsvinklar på återhämtning. Han beskriver också ett program som stegvis och strukturerat vägleder dig i att förbättra din återhämtning i vardagen.

Programmet leder till ökad både mental och fysisk pigghet, samtidigt som det minskar upplevd stress, irritabilitet, jäkt, oro, ångest, nedstämdhet och utmattning. Ditt välbefinnande har med andra ord goda chanser att öka om du följer råden!

Boken riktar sig till dig som vill må bra, leva ett aktivt liv och prestera så bra som möjligt utan att behöva göra det omöjliga: ta bort all stress – vare sig om det är i förebyggande syfte eller om du har utvecklat utmattningsproblem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Återhämtningsguiden : må bra trots stress och press
 2. +
 3. Tid att leva : ett tioveckors program för stresshantering med ACT och medveten närvaro

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tid att leva : ett tioveckors program för stres... av Fredrik Livheim, Daniel Ek, Björn Hedensjö (häftad).

Köp båda 2 för 537 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Återhämtningsguiden : må bra trots stress och press. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fokus på återhämtning!

  Återhämtningsguiden av psykolog Niklas Almén fokuserar på att återhämtning - inte att undvika stress - är det viktigaste för att få välbefinnande och balans i vardagen. Boken är indelad i två delar, en som beskriver stress och återhämtning och förklarar vad det är, och en som består av ett program för att uppnå förbättrad återhämtning, inklusive sömn.
  Del 1, som ger definitioner och en vokabulär för att prata om stress, stressorer, stressreaktioner, stressymtom och återhämtning, återhämt... Läs hela recensionen

 2. Återhämtningsguiden
  Anette, 11 februari 2022

  Ok, lättläst bok. Som oftast är det rätt självklart det som framkommer. Men ett och annat tips som man påminns om. Ta pauser är viktigt!

 3. Riktigt användbara råd
  ASA, 12 augusti 2021

  Handfast vägledning med fokus på återhämtning, vilket ofta ligger närmare till hands att börja med än att ta itu med stressen, som man ju inte alltid råder över själv. Mycket användbar bok.

 4. Bra bok för individuell utveckling
  -, 30 juni 2021

  Men även som stöd för att hjälpa andra till återhämtning. Bra med lite frågeställningar man löpande får ta ställning till själv i boken.

  Vi är några chefer som har denna bok som lite studiecirkel - vilket gör reflektionsmomentet ännu bättre.

 5. Återhämtningsguiden
  Lisa, 4 maj 2021

  Niclas skriver på ett sätt som väcker en nyfikenhet på vad återhämtning är och skriver på ett lättillgängligt sätt.

  Jag uppskattar att avsnitten är uppbyggda så att det går lätt att läsa lite då och då, och ändå förstå det som förmedlas.

  Med hjälp av återhämtningsguiden får läsaren möjlighet till förståelse för hur sitt eget återhämtningsbehov ser ut. Niclas ger även inspiration till hur läsaren kan skapa möjligheter till förändring i sin egen vardag så som i yrkeslivet oc... Läs hela recensionen

 6. Fenomenal bok
  Marina , 30 april 2021

  Jag är läkare och arbetar med stressjukdomar. Återhämtningsguiden är bland de bästa böcker jag någonsin läst. Den så otroligt viktiga delen av livet - att hämta tillbaka krafter dagligen - beskrivs här på ett lättförståeligt, konkret och roligt sätt. Boken och lärdomarna i den är en kompass som visar vägen mot bättre hälsa och ökade känslor av glädje.

 7. Nytt perspektiv på återhämtning!
  M, 29 april 2021

  Om man vill på riktigt lära sig vad återhämtning är och hur man kan må mentalt bättre så är detta rätt bok.
  Jag har läst många böcker om stress och mental hälsa men ingen som denna. Den gav mig nya insikter som kommer förändra återhämtning för resten av ditt liv. När du är ledig och tror att du återhämtar dig så gör du oftast inte det, vill du veta varför? Läs boken!

 8. Pedagogiskt uppbyggt åtgärdsprogram
  Sven Setterlind, 29 mars 2021

  Ett väl genomarbetat koncept om stress och återhämtning! Förutom rena fakta om t ex livsstilsfaktorer
  presenteras ett pedagogiskt uppbyggt åtgärdsprogram i åtta steg. Kan rekommenderas!

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Niclas Almén

 • Stress- och utmattningsproblem - Kognitiva och beteendeterapeutiska metoder

  Niclas Almén, Linda Gjertsson

  Detta är en handbok om hur stress- och utmattningsproblem kan analyseras och interveneras. Författaren redovisar en mängd problemområden och metoder samt introducerar läsaren i området stress och i kognitiv beteendeterapi (KBT). Många exempel och ...

 • Återhämtningsguiden

  Niclas Almén

  Förmodligen ser återhämtningsbehovet ut ungefär som kostbehovet. Vi mår bäst av att äta då och då några gånger per dag snarare än att äta jättemycket en gång om dagen, eller bara på helgen eller semestern. Stresshantering har tidigare mest handlat...