Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2020-09-21
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
210 x 152 x 16 mm
Vikt
364 g
SAB
Dofa,Eaae
ISBN
9789127828117
Beteendeproblem i skolan (häftad)

Beteendeproblem i skolan

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-09-21
336
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  159
Visa alla 1 format & utgåvor
Konflikter och beteendeproblem kan hindra lärares arbete och elevernas inlärning. Förhållningssättet lågaffektivt bemötande, som bland annat handlar om att anpassa krav samt att hantera konflikter och våld, kan då vara till god hjälp. Bo Hejlskov Elvén tar avstamp i exempel från skolans vardag och beskriver femton praktiska principer (varav fyra nya) som personal kan utgå från för att förebygga och lösa beteendeproblem.

I denna nya utgåva tydliggörs vetenskapen bakom metoden liksom när och hur den ska användas. Boken är även utökad med metoder för utvärdering och förändring, vilket bidrar till en heltäckande pedagogik för beteendeproblem som följer barnkonventionen.

Beteendeproblem i skolan riktar sig till alla som arbetar elevnära, från förskoleklass till gymnasiet – som lärare, speciallärare, elevassistenter, fritidspersonal och skolledare.

”Att vara lågaffektiv i sitt bemötande är inte att vara passiv. Det är att aktivt ingripa i en svår situation – men genom att så långt som möjligt behålla sitt eget lugn för att hjälpa eleven att göra detsamma. Sedan bör vi i efterhand utvärdera varför det blev fel och därefter göra förändringar så att situationen inte ska uppstå igen. Bokens huvudbudskap är att vi som personal behöver ta ansvar för det som händer, för det är först då vi kan göra skillnad.”
Bo Hejlskov Elvén

Sagt om boken:

”Detta är en konkret, intressant och bra handbok med förslag på handlingar”
Katharina Jacobsson i BTJ-häftet nr 23, 2020
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Beteendeproblem i skolan
 2. +
 3. Autism och ADHD i skolan : handbok i tydliggörande pedagogik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Autism och ADHD i skolan : handbok i tydliggöra... av Anna Sjölund, Cajsa Jahn, Ann Lindgren, Malin Reuterswärd (häftad).

Köp båda 2 för 655 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Beteendeproblem i skolan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En populär bok i förnyad och ännu bättre version

  Ska elever få bete sig hursomhelst? Vad är egentligen lärares uppdrag? Frågor som dessa är ständigt aktuella både i media och ute på skolor. Som specialpedagog och före detta rektor tycker jag också att det är högst relevanta frågor. När jag hör dem blir jag nyfiken, jag funderar på vad som gjort att en situation uppstått som väckt dessa frågor. Det är så vi arbetar när vi arbetar med Lågaffektivt bemötande som metod.

  Jag har lärt mig mycket om metoden av Bo Hejlskov Elvén och i den... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bo Hejlskov Elvén