Till bildningens försvar : den svåra konsten att veta tillsammans (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (238.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Sverker Sörlin
Utgivningsdatum
2020-05-15
Upplaga
1
Förlag
NoK Akademisk
ISBN
9789127828391

Till bildningens försvar : den svåra konsten att veta tillsammans Ljudbok

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-05-15

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Bildning har varit ett centralt begrepp för det moderna framstegets tidevarv en väg för den enskilda människan att lära och växa alltsedan 1700- talets upplysning. Den gör att vi kan överskrida de begränsningar som ryms i nation, kön, religion, etniskt ursprung eller andra identiteter. Bildning har blivit än mer viktig, i en tid när mörka skuggor drar över världen. När sanningen privatiseras och allt fler stängs inne i åsiktsburar. Vi har mer kunskap än någonsin men vi vet allt mindre tillsammans.

Boken har därför ett nästan provocerande angeläget ärende: Det behövs en uppdaterad förståelse en bildning om det som angår oss alla och som gör oss friare och samhällen säkrare.

Sverker Sörlin är idéhistoriker och författare.

Sagt om boken:

"Med övertygande argumentation, personligt tilltal och med belysande historiska, filosofiska och kulturella referenser, pekar han [Sörlin] på behovet av en vitaliserad förståelse för den allmänna bildningens nödvändighet, allt för att motverka politiskt auktoritära krafters kunskapsfientlighet och undergrävande av samhälleliga institutioner."
Martin Lagerholm, BTJ-häftet nr 8, 2020
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Till bildningens försvar : den svåra konsten att veta tillsammans. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En sannerligen fantastisk och behövlig bok!
    -, 17 februari 2024

    Till bildningens försvar är en balanserad och oundgängligt gripande bok som lyfter nästintill alla relevanta sidor av vårt nutida samhälle, jämför historia och forskning, politiska grupperingars ställningar och det politiska klimatets förändrande, dess toppar och dalar, och som för en gång skull både har en samhällsförändringsvillig slagkraft och förslag på hur vi kan nå den "gemensamma folkbildningens utopi".

  2. Något många borde läsa
    Arben , 30 september 2023

    Lärorikt och tankeställare som kopplar historia med dagens samhälle och hur vi undviker hat och förakt. Hur organiserar och lever tillsammans när vi kan visa saker tillsammans 👏🏽

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sverker Sörlin