Verklighetsglappet : att hantera sina krav och förväntningar (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (147.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Johanna Hermann Lundberg
Utgivningsdatum
2021-04-21
Upplaga
1
Förlag
NoK Akademisk
ISBN
9789127828810

Verklighetsglappet : att hantera sina krav och förväntningar Ljudbok

(2 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2021-04-21

Styckköp

159

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Att vara nöjd" är något som i många sammanhang diskvalificerar oss som värdefulla medborgare. Snarare bör man profilera sig som "hungrig". Vi ska sträva efter mer och bättre, sätta upp nya mål och ha en ständigt brinnande utvecklingsiver. Men självklart får man vara nöjd! Det är en ynnest att tycka att man lever ett bra liv och man behöver inte utvecklas hela tiden. Samtidigt består tillvaron sällan i den form som är just nu, vare sig man vill det eller inte. Med en viss beredskap för livets svängningar finns ökad möjlighet att anpassa sig till omständigheter som man inte kan styra över.

Att inte komma in på en efterlängtad utbildning. Att tacka ja till en befordran för att man "borde göra karriär", trots att det inte går ihop med livet i övrigt - eller tacka nej till drömjobbet av rädsla för att inte leva upp till förväntningarna. Att svajpa vidare i dejtingappen i ständig jakt på någon bättre - eller aldrig våga öppna den. Drömmar och mål ger tillvaron nerv, men kan även bli till tärande kravbeställningar eller paralysera oss i fruktan för att misslyckas. Verklighetsglappet handlar om att kunna och våga se både livet och sina förmågor som de är. Att varken sträva mot en omöjlig idealbild eller ge upp realistiska framtidsplaner i förtid, att varken över - eller underskatta sin kapacitet.

Psykologen Åsa Kruse hjälper dig att kartlägga vilka förväntningar och jämförelser som ställer till det för dig - och ger dig verktyg för att leva i större samklang med just din verklighet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsa Kruse