Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2022-01-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
210 x 150 x 11 mm
Vikt
352 g
SAB
Ea
ISBN
9789127829046
Resiliens i förskolan : att stärka barns välmående, delaktighet och handlingskraft (häftad)

Resiliens i förskolan : att stärka barns välmående, delaktighet och handlingskraft

Häftad Svenska, 2022-01-11
308
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Resiliens i förskolan ger både teoretisk kunskap och praktiska exempel på hur du som personal i förskolan målmedvetet kan utveckla barns flexibilitet och förmåga att anpassa sig till vardagens förändringar eller kriser. Det mellanmänskliga samspelet är en röd tråd i arbetssätten som beskrivs, liksom strävan att lyfta barns styrkor och skapa möjlighet till delaktighet och handlingskraft.

Boken ger ett brett perspektiv på resiliens och skiftar fokus från risker till resurser, från individ till grupp och omvärld. Den vänder sig till dig som vill lyssna in, bekräfta och utmana barnen i en trygg gemenskap för ökat välmående och lärande.
Sagt om boken:

"Boken riktar sig såväl till verksamma i förskolan som till lärarstuderande och är gediget baserad i internationell forskning, omfattande kunskap och konkreta exempel. Texten kommunicerar aktivt med läsaren och ställer ett stort antal frågor som utgör utmärkta underlag för kollegiala samtal eller diskussioner i grundutbildningen. En bok att läsa och använda!"
Ingegerd Tallberg Broman, förskolepsykolog, professor em i pedagogik vid Malmö universitet

"Den här boken är ett välskrivet, intressant och konstruktivt bidrag till att åskådliggöra resiliensbegreppet i förskolan. [...] Att innehållet är nära knutet till formuleringar i styrdokument från svensk och finsk förskola är bra. Det bidrar till att stärka synen på barn som kapabla och kunniga och ger tyngd åt alla barns rätt till lärande, utveckling, lek, trygghet och välbefinnande i en resilient förskoleverksamhet av hög kvalitet."
Pia Williams, professor vid Göteborgs universitet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Resiliens i förskolan : att stärka barns välmående, delaktighet och handlingskraft
  2. +
  3. Delaktighet och inflytande enligt barnkonventionen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Delaktighet och inflytande enligt barnkonventionen av Johanna Von Bahr, Martina Lundström (häftad).

Köp båda 2 för 551 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna