Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2021-05-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Pettersson, Nina (red.)
Dimensioner
211 x 153 x 11 mm
Vikt
368 g
SAB
Eab
ISBN
9789127829121

Tydliggörande pedagogik i vuxenutbildning : - ett specialpedagogiskt perspektiv

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-05-07
378
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I en grupp vuxenstuderande kan det finnas personer med annat modersmål än svenska, med språkliga sårbarheter eller med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som autism eller adhd. Handboken Tydliggörande pedagogik i vuxenutbildning ger en bild av hur de kan uppleva sin studievardag och visar hur lärmiljön och undervisningen kan anpassas för att göra fler situationer och uppgifter begripliga, hanterbara och meningsfulla för alla, med eller utan diagnos.

Tydliggörande pedagogik kan handla om att ge tydliga svar på viktiga frågor, som vad eleverna ska göra, hur, när och med vem. Det kan också handla om att intryckssanera klassrum och andra miljöer, visualisera viktiga begrepp, strukturera lektioner på ett tydligt sätt och erbjuda rätt hjälpmedel. Många av de metoder som presenteras i boken Tydliggörande pedagogik i vuxenutbildning är lätta att komma igång med och fungerar på generell nivå, med en enskild grupp eller med alla studerande på en skola. Andra kan ta mer tid att implementera men ge stor utdelning på sikt och göra betydande skillnad i de studerandes liv.

Tydliggörande pedagogik i vuxenutbildning är en praktisk handbok som vänder sig till lärare, skolledare/rektorer, specialpedagoger, studie- och yrkesvägledare och alla andra som är verksamma inom sfi, folkhögskola, yrkeshögskola och andra former av vuxenutbildning.

Sagt om boken:

Något av det mest fantastiska att vara med om som lärare är att lyckas anpassa undervisningen så att det plötsligt lossnar för någon som haft det svårt – och för alla andra. Sådant sker aldrig av sig självt. Det kräver tid och möjlighet att pröva och pröva igen. Det kräver kunskap och knep. Och den varan har den här boken gott om!
GUSTAV FRIDOLIN, folkhögskollärare

Begriplig, hanterbar och meningsfull är ord som beskriver metoden såväl som boken. Författarna lyckas balansera perfekt mellan teorier och det konkreta. Tydliggörande pedagogik kan jag direkt använda i mitt arbete med elever i behov av stöd. Äntligen en konkret bok som vänder sig direkt till vuxenutbildningen!
SUSANNA MESHESHA, specialpedagog och utbildningsledare
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tydliggörande pedagogik i vuxenutbildning : - ett specialpedagogiskt perspektiv
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 607 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »