Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2021-08-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Vef
ISBN
9789127829190

Svart bälte i föräldraskap : att lösa vardagen i npf-familjer

(19 röster)  |   Läs 9 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-08-20
239
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Den här innehållsrika och välskrivna handboken vänder sig till
alla föräldrar men framför allt föräldrar till barn med npf-diagnos. ---Svart bälte i föräldraskap är briljant, pedagogiskt skriven, har en lättnavigerad innehållsförteckning och layout. "
BTJ

Kanske oroar du dig för att ditt barn har svårt med kompisar? Kanske vill ditt barn inte gå till skolan? Eller sitter bara framför datorn? Kanske är du orolig över att ditt barn inte äter tillräckligt? Eller tvärtom inte verkar vilja sluta äta? Har du fått en nattuggla som aldrig kommer till ro? Har din lilla unge plötsligt blivit tonåring och din oro och era konflikter handlar om alkohol, droger eller riskfyllt sex?

Vardagen med barn kan vara svårnavigerad och i familjer där någon har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (npf) kan det vara extra utmanande. För att hantera tillvaron har många npf-föräldrar hittat strategier och vägar kring situationer de flesta föräldrar kämpar med. Svart bälte i föräldraskap bottnar i deras upplevelser och erfarenheter och ger ett unikt inifrånperspektiv. Föräldrarnas egna tips och förslag kompletteras med sakkunskap, aktuell forskning och evidensbaserade rekommendationer.

Ett av de viktigaste budskapen är att npf-diagnoser och de svårigheter de ofta ger upphov till inte beror på dåligt föräldraskap. Varje familj har sina helt egna, unika förutsättningar utifrån arv och miljö i kombination. Ofta är det just de utmaningar npf i sig medför som gör att det är särskilt svårt att få till rutiner kring mat, sömn, motion och fritidsaktiviteter.

Barn och unga behöver uppmuntran när de försöker göra rätt. De, precis som vuxna, vill att livet ska vara tydligt och logiskt och att man får förklaringar till varför vissa saker händer eller kanske inte händer.

Svart bälte i föräldraskap visar på möjligheter och strategier för att få familjelivet att fungera och är skriven till alla som någon gång känt tvivel eller oro i sitt föräldraskap; oavsett om man har barn med en diagnos eller inte.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svart bälte i föräldraskap : att lösa vardagen i npf-familjer
 2. +
 3. Adhd : från duktig flicka till utbränd kvinna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Adhd : från duktig flicka till utbränd kvinna av Lotta Borg Skoglund (häftad).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Svart bälte i föräldraskap : att lösa vardagen i npf-familjer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mkt bra bok!
  Charlotta77, 24 maj 2023

  Skriven med ett bra språk och flyt. Går igenom det mesta om NPF. Finns hänvisningar till vidareläsning. Rekommenderas till alla föräldrar med barn som är lite "svårhanterliga", man måste inte ha barn med NPF-diagnos för att uppskatta en stor del av boken.

 2. Fantastisk bok
  veronicas_bok_bak_liv, 15 april 2022

  Mat, sömnproblem, skola, läxor, tjat, skärmtid, risktagande etc, det finns många områden att hantera som förälder. Varje familj har sina förutsättningar men i familjer där det finns barn med NPF diagnoser är ofta föräldraskapet extra krävande. Den här boken är för dig som känner att vardagen med barn är svårnavigerad, det finns tips och råd som kan hjälpa till.

  Det här är en grymt bra bok, den är pedagogisk och konkret. Boken är tydlig och enkel att förstå och läsa - boken är uppdel... Läs hela recensionen

 3. Klart värd att läsa!
  Sandra , 30 mars 2022

  Har inte läst hela än, men första kapitlen bjöd på stor igenkänning! Mycket konkret och man känner sig stöttad i sitt föräldraskap till barn med två diagnoser.

 4. En enormt bra bok.
  Charina Lundholm, 2 december 2021

  Eftersom man arbetar med barn med olika if besvär. Så ger den såå mycket.
  Även lärarna i skolorna borde läsa denna bok.

 5. Boken för alla NPF-familjer
  David Edfelt, 26 augusti 2021

  Mycket bra och viktig bok med ett djupt humanistiskt tilltal och en massa bra och viktiga exempel och tips för ett föräldraskap som ständigt snubblar. Det här kommer bli en viktig guide till en massa NPF-familjer. Välskrivet och verkligen att rekommendera.

 6. Rekommenderas!!
  Emma, 24 augusti 2021

  Boken rekommenderas verkligen! Som mamma till ett barn med adhd känner jag igen mig i flera av de berättelser man läsa om i boken, det gör att man känner sig mindre ensam. Dessutom har jag fått flera tips och idéer på saker att prova när vi stöter på problem. Tack för en bra bok!

 7. Mycket bra om föräldraskap!
  metaphor.nu, 24 augusti 2021

  Mycket bra bok om föräldraskap i allmänhet och att vara förälder till barn med funktionsnedsättning i synnerhet.

  Snygg och användbar balans mellan familjers erfarenheter i verkligheten och klinikers praktiska arbete för att ge stöd. Alltihop enkelt och tydligt uppbackat av olika vetenskapliga stöd (SBU-rapporter, populärvetenskap, metodhandböcker och artiklar) med konkreta tips för den som vill veta och lära mer.

  Kapitelindelning och omfattning är bra. Det är bra teman som... Läs hela recensionen

 8. En bok som hjälper oss!
  Elisabet, 24 augusti 2021

  En riktigt bra bok för oss som har barn med adhd eller andra npf-diagnoser, rekommenderas! Kommer ha nytta av andra familjers tips, väldigt värdefullt för oss i vår familj! Författarna visar en stor ödmjukhet inför föräldraskapets prövningar när man har barn med särskilda behov!

 9. En gedigen handbok om NPF
  Jenny , 11 augusti 2021

  5/5⭐️ till "Svart bälte i föräldraskap - att lösa vardagen i npf-familjer" @svartbalteiforaldraskap av Lotta Borg Skoglund @lottaborgskoglund och Martina Nelson @martinanelson @smartpsykiatri , utgiven av Natur och Kultur @nokpsykologi @naturochkultur .

  Boken har release 20 augusti.

  Wow! Vilken omfattande och gedigen handbok till familjer som kämpar med svårigheter och anpassningar varje dag. Jag kan tänka mig att den här boken är efterlängtad då den erbjuder... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av författarna