Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2022-01-27
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
220 x 140 x 21 mm
Vikt
462 g
SAB
Em-c.0761
ISBN
9789127829411
Den färgblinda skolan : ras och vithet i svensk utbildning (inbunden)

Den färgblinda skolan : ras och vithet i svensk utbildning

Inbunden,  Svenska, 2022-01-27
306
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Den färgblinda skolan - ras och vithet i svensk utbildning behandlar vad begreppen ras och vithet har att säga om dagens svenska skola. Utgångspunkten för boken är att Sverige numera härbärgerar västvärldens mest heterogena elevsammansättning efter USA, inte minst gäller det den rasliga och etniska mångfalden liksom religiös och språklig mångfald. Samtidigt har den svenska skolan på rekordtid kommit att utvecklas till västvärldens mest segregerade och ojämlika skola.

Hur kan tvillingbegreppen ras och vithet hjälpa oss att förstå detta nya Sverige och det genomsegregerade svenska utbildningsväsendet?

Tobias Hübinette är docent i interkulturell pedagogik och lärare i interkulturella studier och svenska som andraspråk samt forskare i kritiska ras- och vithetsstudier vid Institutionen för språk, litteratur och interkultur, Karlstads universitet.

Catrin Lundström är docent i sociologi och biträdande professor i etnicitet och migration vid Institutet för forskning om migration, etnicitet och samhälle, REMESO, Linköpings universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den färgblinda skolan : ras och vithet i svensk utbildning
  2. +
  3. Inifrån Sápmi : vittnesmål från stulet land

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inifrån Sápmi : vittnesmål från stulet land av Sofia Jannok, Ann-Helén Laestadius, Niillas Aslaksen Somby, Áilu Valle, Katarina Pirak Sikku (inbunden).

Köp båda 2 för 535 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »