Nils Karlsson-Pyssling (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Serie
Astrid Lindgrens samlingsbibliotek
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2003-08-01
Upplaga
5
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Eva Billow
Dimensioner
215 x 165 x 15 mm
Vikt
330 g
SAB
Hc,u
ISBN
9789129657661
Nils Karlsson-Pyssling (inbunden)

Nils Karlsson-Pyssling

(19 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2003-08-01
189
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Astrid Lindgrens första sagosamling från 1949 innehåller en mängd berättelser som blivit oförglömliga klassiker. Här får vi lära känna Nils Karlsson-Pyssling, herr Liljonkvast som tar med den sjuke pojke Göran till Skymningslandet, Peter och Petra som hör till det gåtfulla småfolket, den muntra klockgöken Lustig-Gök, den busiga dockan Mirabell som växer upp i ett grönsaksland, Allrakäraste syster och den grymme rövaren Fiolito i berättelsen "Ingen rövare finns i skogen".

När boken först kom ut skrev Greta Bolin i Svenska Dagbladet: "I den stund hon skapade sina sagor svävade sagans genius kring henne. Det har blivit en bok fylld av poesi och förtrollning, av humor och allvar. De svenska ungarna har fått en ny sagoberätterska."

Boken ingår i ASTRID LINDGRENS SAMLINGSBIBLIOTEK, en vacker samlarserie som omfattar alla Astrid Lindgrens barn- och ungdomsböcker utgivna av Rabén & Sjögren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nils Karlsson-Pyssling
 2. +
 3. Alla vi barn i Bullerbyn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alla vi barn i Bullerbyn av Astrid Lindgren (inbunden).

Köp båda 2 för 381 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Nils Karlsson-Pyssling. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Barnboksklassiker
  Birgitta Åhman, 28 mars 2017

  En bok jag läst genom åren och som jag nu gav till ett 7-årigt barnbarn på hennes födelsedag. Vi hade tidigare läst berättelsen om Nils Karlsson-Pyssling i en separat bok, och jag ville hon skulle få läsa hela boken med alla dess vemodiga men kraftgivande berättelser om barn, ofta i en utsatt position (sjukdom, ensamhet osv). Det finns inte tillräckliga lovord för Astrid Lindgren. En helt genial författare.

 2. Sagosamlingen med stort S!
  Tittli, 15 oktober 2016

  Läser med glädje dessa sagor för mina barnbarn 5 år och uppåt!
  Lika älskade berättelser nu, som då jag själv var i samma ålder.
  Kan läsas om och om igen, utan att barnen tröttnar! Vackert språk

 3. Rekommenderas
  Karin Monica, 2 januari 2016

  Älskade sagan sagan "Allrakäraste syster" när jag var liten så ville läsa den för mina barn. I denna samling lagom långa sagor fanns även, för mig, helt okända sagor av Astrid Lindgren. Kul att läsa. Passar barn 5år och uppåt.

 4. Fin sagosamling
  kea, 12 januari 2015

  En samling lagom långa berättelser. Vackert poetisk språk. Mycket omtyckta av alla barn som fått höra sagorna. Kan verkligen rekommenderas, en liten skatt.

 5. Sagosamling från allas vår Astrid
  Morpheus, 29 november 2014

  Nils Karlsson-Pyssling är en samling fantasifulla, gulliga och väldigt mysiga små sagor från Astrid Lindgren. Och det är verkligen sagor med stort S, fullt med allt från magiska varelser till levande dockor och gök-urs gökar. Sagor som oftast utspelar sig på den härliga platsen barn har så lätt att ta sig till. Nämligen på gränsen mellan fantasi och verklighet.

  Boken är som sagt en samling sagor i novellform, i still med Grimm eller HC Andersen, och innehåller många minnesvärda figur... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Astrid Lindgren