Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Mebeltrilogin (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2011-06-16
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Dimensioner
205 x 155 x 15 mm
Vikt
400 g
SAB
Hcg
ISBN
9789129676495

Rum 213

(26 röster)  |   Läs 3 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2011-06-16
169
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vi träffas fortfarande ibland, Bea, Meja och jag. Men vi pratar aldrig om det. Det är en sorts tyst överenskommelse. Som om det kanske aldrig hände om vi inte pratar om det. Men innerst inne vet vi förstås ...

Den här natten vaknade både Meja och jag av Beas skärande skrik. Hon satt i sin säng med kudden hårt tryckt mot ansiktet. Hon sa inte ett ljud. Snyftade inte ens. Men jag såg att hennes ben skakade under täcket.
- Du drömde bara, viskade jag. Här är ingenting.
Jag viskade för att inte väcka Meja, men hon var redan vaken.
- Vad är det? frågade hon och lutade sig över sängkanten.
- Inget, sa jag. Bea drömde en grej bara.
Bea skakade på huvudet bakom kudden.
- Det var ingen dröm, sa hon tyst. Jag såg henne, på riktigt.
- Såg vem? undrade Meja.
- Spöket, viskade Bea. Den vitklädda flickan.

Kanske borde Elvira ha blivit misstänksam när hon fick plats på kollot trots att hon anmälde sig en vecka för sent. Och kanske borde hon ha ångrat sig och åkt hem igen när hon hamnade i rum 213. Det går rykten om att det spökar där, man har sett en vitklädd flicka med långt rött hår irra runt på nätterna.
Det börjar som en sommardröm med bad och sol och söta killar, men snart börjar mystiska saker hända. Vad är det för konstig vit skugga som dyker upp bakom Elvira på alla fotografier som hennes rumskompis Meja tar? Och varför försvinner en massa saker för tjejerna på nätterna? Smyger det omkring en tjuv när alla sover? Är det killarna på lägret som busar? Eller är det något helt annat ...?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rum 213
 2. +
 3. Fyr 137

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fyr 137 av Ingelin Angerborn (kartonnage).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Rum 213. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Flickböcker
  Yvonne Monica Ågren, 1 juni 2021

  Nu är det inte jag som har läst den utan mitt barnbarn som är 11 år. Hon tyckte att den var jättebra och spännande. Så fort den var utläst började hon på den andra (sal 325 tror jag det var).
  När dessa är utlästa kommer jag att köpa nya.

 2. En värdig vinnare av Bokjuryn 2011!
  Enigma (Staffanstorp), 24 april 2012

  Författaren lyckas inte bara förmedla den sanna spökhistoriens nervkittlande rysningar, utan även ungdomens första stora kärlek.

  Rum 213 handlar om hur tre tjejer på kollo försöker lista ut varför, och om, det spökar i deras rum. Varför försvinner flickornas saker? Vem lämnar mystiska meddelanden utanför deras dörr? Vad händer i det förfallna huset utanför kollot? Är det bara de jobbiga (och snygga) killarna som busar, eller är det något helt annat som händer?

  Boken är fylld... Läs hela recensionen

 3. Spännande på kollo
  Hobbybibliotekarien, 27 december 2011

  Elvira skall på kollo för första gången och är ganska spänd när hennes mamma skjutsar dit henne, för sent som vanligt.
  På kollot hamnar hon tillsammans med Meja och Bea i rum 213 lite underligt. Det ena underliga avlöser det andra och anklagelserna flyger högt och lågt då saker försvinner helt oförklarligt. För det kan väl inte vara ett spöke som Bea ser på nätterna, eller?
  Jättebra och spännande bok om tre tjejer på kollo. Självklart finns det killar där och visst blir det lite kärl... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ingelin Angerborn