Dödenboken (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2011-01-26
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Dimensioner
238 x 176 x 7 mm
Vikt
240 g
SAB
uDokc
ISBN
9789129678079

Dödenboken

(29 röster)  |   Läs 8 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2011-01-26
149
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Det här är en suverän och rolig bok om döden i dess olika aspekter, synnerligen professionellt genomförd. Författaren presenterar hur allt förr eller senare dör: vilka som kan dö, vad som händer när någon dött, vart man kan tänkas komma efter döden etc. Hon visar stor respekt för olika synsätt kring döden och gör det med mycket värme, medkänsla och charm. Dessutom är det en fin balans mellan det djupt tänkvärda kring döden och det humoristiska i framförandet. En i högsta grad informativ och välbehövlig faktabok, som också presenterar människors mer fria fabuleringar kring döden. Man unnar alla små och stora barn att läsa den."
Isabelle Halvarsson, BTJ

Dödenboken gavs ut i original 1999.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dödenboken
 2. +
 3. Adjö, herr Muffin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Adjö, herr Muffin av Ulf Nilsson, Anna-Clara Tidholm (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Dödenboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin och lite smårolig bok om en allvarlig sak!
  Anne Faler, 4 januari 2024

  Jättebra, då den lämnar plats till alla åsikter och varianter för barnen att fundera på! Lite smårolig. Väldigt fint skriven!

 2. Rekommenderas
  LinK, 6 januari 2021

  Min dotter är väldigt av döden för tillfället, och boken är en hit! Vi läser den varje kväll. Boken rekommenderas om ditt barn är intresserad av döden.

 3. Dödenboken en bra bok för förskolebarn.
  Agneta Svensson, 25 december 2020

  "Dödenboken" är en suverän pedagogisk bra skriven barnbok med vackra illustrationer, boken handlar om döden och dess olika aspekter, skriven på ett humoristiskt sätt.

  Pernilla Stalfelts sätt att skriva samt att illustrera om saker och ting som små barn har funderingar omkring är underbart att läsa.

 4. En viktig bok om ett svårt ämne!

  Det är inte enkelt att berätta om döden på ett fint sätt; men det lyckas den här boken med! Kärleksfull och respektfull!

  I den här boken berättas det om döden i olika former. Varför man dör, hur och varför det är olika hur man reagerar på sorg. Om vad som händer efter döden och hur man kan uttrycka sig när man pratar om döden.

  En viktig bok som ger mig som läsare en tankeställare!

 5. Pedagogisk och rolig
  Malin, 29 juli 2015

  Älskar Stalfelts böcker! Dödenboken förklarar pedagogiskt samtidigt som den är rolig att läsa. Underbara bilder också! Perfekt att läsa när barn börjar fråga om döden.

 6. Jättebra bok som odramatiskt och objektivt tar upp den...
  Line Djupström, 10 oktober 2013

  Jättebra bok som odramatiskt och objektivt tar upp den stora frågan om döden. Väldigt humoristiska bilder även för en vuxen. För en 5-åring var den kanske lite lång att läsa i ett svep men 7-åringen gillade den hela vägen.

 7. En mycket bra bok som på ett väldigt naturligt sätt...
  Solweig Carsbo Gustafsson (Vaxholm), 22 augusti 2013

  En mycket bra bok som på ett väldigt naturligt sätt tar upp Döden. Den lämpar sig både för barn och för vuxna.

 8. Ett verktyg för att prata om döden
  Jonna Lindberg, 22 januari 2013

  Dödenboken blir för mig ett verktyg när man behöver prata med sina barn om döden, och som gör det på ett väldigt avdramatiserat sätt. Både vuxna och barn tänker på döden någon gång i livet, och första gången man börjar fundera över döden kan man vara ganska liten. Genom att prata om det från början tror jag att vi kan förebygga mycket oro och rädsla. Jag blev därför väldigt glad när jag läste den här boken, för den är verkligen pedagogisk med både text och många illustrationer. Jag vill sätta... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Pernilla Stalfelt