Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Engelsfors-trilogin (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Utgivningsdatum
2013-06-05
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
ISBN
9789129679939

Cirkeln E-bok

(39 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2013-06-05

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem.

Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.

En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.

De får veta att de är häxor. De utvalda, som nämns i en uråldrig profetia. Plötsligt är gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem.

En svensk bruksort blir spelplatsen för den stora striden mellan ont och gott. Cirkeln bjuder på 520 spänningsladdade sidor med kärlek, magi, jobbiga föräldrar, läxor, död och vänskap.

2012 kom fortsättningen Eld och hösten 2013 stod slutstriden i sista romanen Nyckeln.

Cirkeln nominerades till Augustpriset 2011 med motiveringen: "Över det nedmonterade brukssamhällets helvetesgap för tonårshäxorna en motvillig kamp mot ondskan. Med hatkärlek till bysamhället, lojalitet med huvudpersonerna och stor lust för genren skapar författarna en egen mytologi ur ett myller av referenser."

Serien är såld till trettio länder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Cirkeln. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En av de sämre böcker jag läst i mitt liv
  fredrika johansson, 22 juni 2014

  En av de sämre böcker jag läst.
  De få bra delarna är direkt stulet från Buffy the Vampire slayer. Rent pinsamt att läsa som om författarna presenterar som eget.
  Resterande är en samling klichéer som funnits med i varje tonårsbok i åratal.
  Jag hade hoppats på något mer unikt och bra efter allt ståhej om boken, men detta bevisar bara vad en högbetald PR-firma kan göra för dig.

 2. Läsvärd och rekommenderas!
  Malin H, 31 mars 2012

  Då många slutit upp i en slags hyllningskör inför den boken var jag allmänt skeptisk, det är också anledningen till att jag har väntat med den tills nu. Den var dock mycket bättre än vad jag hade kunnat vänta mig!

  Boken börjar ganska direkt med ett självmord och redan där är det svårt att släppa boken. När man sedan börjar misstänka de olika karaktärerna, den mycket skumma rektorn och till och med en gåtfull liten katt vet man att man har fastnat.

  Det som drar ner mitt betyg... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna