Rödluvan (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Svenska
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
14
Utgivningsdatum
2013-04-19
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Catarina Kruusval
Dimensioner
180 x 180 x 10 mm
Vikt
220 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129687552

Rödluvan

(20 röster)  |   Läs 3 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2013-04-19
108
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Catarina Kruusvals pekböcker är klockrena. Först kom vispekböckerna som älskas av både barn och vuxna, och sen kom de första sagopekböckerna. De blev genast storsuccé! Nu har turen kommit till Rödluvan.

Pekböckerna med barnens första sagor har lite större format och är ett par sidor tjockare än vispekisarna. Sagan om Rödluvan är en klassiker, och bröderna Grimms ursprungsversion är en av de mest bearbetade sagor som finns. Här har den anpassats i längd för de minsta.

Den kavata Rödluvan vandrar genom skogen med mat till sin sjuka mormor. Då träffar hon på vargen som listigt hinner före till mormor. Den magra, utsvultna vargen slukar mormor och intar hennes plats i sängen. Och när Rödluvan kommer blir hon också vargens byte. Men vilken tur att en jägare kommer förbi och räddar dem. När de hoppat ur vargens mage låter Catarina Kruusval helt osentimentalt mormor hämta nål och tråd och sax. Sedan syr de raskt ihop vargens mage. Och med rosett på magen flyr han hals över huvud för att aldrig mer komma tillbaka.

Kruusvals sagoskog är precis så mörk och trolsk som sagoskogar ska vara. Catarina Kruusval är en mästare på natur. Och med mycket värme, dramatik och en stor portion humor skapar hon en riktig miniklassiker!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rödluvan
 2. +
 3. Bockarna Bruse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bockarna Bruse av Catarina Kruusval (kartonnage).

Köp båda 2 för 217 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Rödluvan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Traditionell saga i behändigt format.
  Cecilia Giang-Ohlin, 17 mars 2023

  Ett underbart arbetsredskap tycker jag som förskollärare. Vi läser sagan dramatiserar. Formatet gör den lätt att ta med. Köpte nu till mitt barnbarn.

 2. Rödluvan är i grund och botten en läskig saga. Men den...
  Hanna Emilia, 19 november 2013

  Rödluvan är i grund och botten en läskig saga. Men den här versionen för de allra minsta tar ner historien på en barntillåten nivå. Kruusvals illustrationer lever upp till sin höga nivå.

 3. Lagom lättläst version av den gamla klassikern. Sonen...
  Jana, 3 juni 2013

  Lagom lättläst version av den gamla klassikern. Sonen på 17 månader älskar den, trots att han ser lite fundersam ut varje gång vi läser att vargen äter upp mormor.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Catarina Kruusval