Systrarna av Silverdalen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (9.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Utgivningsdatum
2018-05-25
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Lina Bodén
ISBN
9789129712094
Systrarna av Silverdalen (e-bok)

Systrarna av Silverdalen E-bok

E-bok,  Svenska, 2018-05-25

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Jag borde förstått att den inte fanns på riktigt. Den där världen där min tvillingsyster bodde. Ändå hittade jag dit tillslut.

Ylva-li har aldrig haft någon riktig vän. Någon som förstår så där bra som bara en bästis kan göra. En sådan vän som man läser om i sagorna.

När klassen samlats för att titta på solförmörkelsen blir Ylva-li lockad in i skogen av en gestalt i en gammeldags klänning. Plötsligt är marken snötäckt. Och skolbyggnaden är annorlunda. På utsidan ser den likadan ut men när hon öppnar dörren till klassrummet finns där inte längre bänkar. Rummet är fyllt av prydliga rader med sängar. Och längst in, i en av sängarna, rör sig någon. En flicka i hennes egen ålder. Barbro. Flickorna blir oskiljaktiga. Det är bara det att Ylva-li har hamnat i 1945. Kriget pågår och något hemskt har hänt på skolan. Skolan, som nu är ett internat för föräldralösa flickor. För att Ylva-li ska lyckas ta sig tillbaka till sin egen tid behöver hon lösa ett mysterium. Det handlar om gestalten i skogen. Och det är bråttom.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pascale Vallin Johansson