Mio, min Mio (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2020-09-18
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Crispin Ekström, Emilie (form)
Illustratör/Fotograf
Johan Egerkrans
Dimensioner
235 x 170 x 16 mm
Vikt
484 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129717211

Mio, min Mio

(35 röster)  |   Läs 14 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-18
219
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor

Jag minns starkt hur vi i skolan hade Mio, min Mio som högläsningsbok och det var lika spännande varje gång det var dags att öppna boken och ta vid där historien slutade igen. Detta är en av Astrid Lindgrens mörkare berättelser med inslag av fantasy, sagovärldar, drakar och det goda mot det onda, men även stark vänskap. Precis som många av Astrid Lindgrens böcker finns det mycket att tolka in, vilket gör att det är en berättelse att återkomma till och precis därför fungerar väldigt bra för högläsning och diskussion. Läs den för barn i skolåldern eller lägg på ett vuxet perspektiv läs i er bokcirkel! - Kristin Otterstål, Bokus.

Var det någon som hörde på radion den femtonde oktober förra året? Var det någon som hörde att de frågade efter den försvunne Bo Vilhelm Olsson? Han var borta, och ingen fick någonsin veta vart han tog vägen ...

Historien om Bo Vilhelm Olsson, som blir Mio och hamnar i Landet i fjärran där han får i uppdrag att bekämpa den onda riddar Kato, är en av Astrid Lindgrens mest älskade berättelser. En storslagen, vacker och poetisk saga som väcker tankar om livet och döden, gott och ont, och kärlekens makt.

Astrid Lindgren berättade att hon fick idén till boken när hon promenerade genom Tegnérlunden i Stockholm och gick förbi en ensam pojke på en bänk. Det var en mörk höstkväll och han såg så ensam och ledsen ut. Och hon lät honom bo på Upplandsgatan 13 eftersom hon såg honom försvinna in i den porten.

Mio, min Mio är en av Astrid Lindgrens allra mest älskade böcker. Nu kommer den i ny utgåva med fyrfärgsillustrationer av Johan Egerkrans.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mio, min Mio
 2. +
 3. Bröderna Lejonhjärta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren (inbunden).

Köp båda 2 för 366 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Mio, min Mio. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Magiska bilder!
  Lena, 27 mars 2023

  Ilon Wikland i all ära, hon gjorde hela min barndom tillsammans med Astrid. Men Johan Egerkrans får mig att vilja läsa om boken!

 2. Fantastisk
  Mie, 5 oktober 2021

  Här är boken med skrivkonst och bildkonst i en underbar kombination! Den perfekta högläsningsboken som öppnar för samtal om ensamhet, rädsla och mod.

 3. Underbar utgåva med fantastiska illustrationer
  Morpheus, 2 juni 2021

  Även om jag är kluven till hur Astrids, och Toves, efterlevande ständigt numera tycks prångla ut "nya" böcker av de döda författarna kan det ibland bli intressant. Som i det här fallet när Mio, min Mio ges ut med en ny illustratör.
  Att ge andra illustratörer chans att ge sin version av en ikonisk berättelse är en klassisk idé. Så fick t.ex. Arthur Rackham möjlighet att göra sina fantastiska illustrationer till Alice och Det Susar i Säven, som ett komplement, inte en ersättning, för Shepa... Läs hela recensionen

 4. Mio, min Mio
  Henny , 6 januari 2021

  Jättefina illustrationer i nyutgåvan. Som alltid i böcker av Astrid Lindgren en fin och välformulerad svenska.
  Har läst den med stort nöje.

 5. Fantastisk bok!
  Ingrid Norling, 28 december 2020

  Berättelsen är ju underbar oavsett utgåva, men denna med illustrationer av Johan Egerkrans den bästa. Den var min barndoms mest oförglömliga läsupplevelse. I år gav jag den nya utgåvan i julklapp till ett barnbarn nu 17 år. Hon har nyligen sett filmen "Unga Astrid" och tänker nu på författarinnans son Lars som säkerligen har inspirerat till bokens Bo Vilhelm Olsson. Illustrationerna förstärker att mod att kämpa för det goda inte kräver stora muskler.

 6. Rekommenderas!
  Ann Leck, 1 december 2020

  Hade glömt mycket av denna fina berättelse av Astrid Lindgren. Lätt att läsa om den nya versionen med sina fantastiska tecknade bilder av Johan Eggers. En fin upplevelse för ung som gammal.

 7. En klassiker
  Anders, 10 november 2020

  Astrid Lindgrens klassiker illustrerad med fantastiska teckningar av Johan Egerkrants kan inte bli annat än en fullträff. Mio min Mio är barndomsnostalgi, men också en fantastisk berättelse som fortfarande fungerar lika bra på 9-åringen (vilket brorsonen kan intyga) som 42-åringen (dvs mig).

 8. Fantastisk nyutgåva med magiska illustrationer
  Gunilla Magnusson, 16 oktober 2020

  En mycket älskad klassiker i fantastisk nyutgåva med förtrollande illustrationer ... kommer att bli en favorit också för dagens unga generation!

 9. En skatt!
  Liselott Terneborg, 15 oktober 2020

  Läser den på kvällarna för min 8-åring.
  Sagan om Mio är ju en underbar klassiker, och med dessa nya bilder, som är som tavlor, helt otrolig! Vi älskar den!!

 10. Väldigt fina illustrationer
  Anne-Sofie Ölander, 15 oktober 2020

  Naturligtvis läst den förut. Köpte den för de nya bildernas skull. Inget ärnytt under solen. Ser nästan ut som John Bauerteckningar.

 11. Fin nyutgåva av klassiker.
  Ingegerd Holmqvist, 5 oktober 2020

  Underbara bilder och mer lättillgänglig för de lite mindre barnen. En bok att kura skymning till. Vännernas 6-åring älskade den.

 12. Wow
  Hedvig Waldenström , 28 september 2020

  Illustrationer som berör på djupet, så otroligt vackra och skickliga. Ser så mycket fram emot att läsa boken för min klass på lågstadiet. Tror att de hade älskat boken och illustrationerna. Vill se mer av Johans illustrationer!

 13. Gud va vacker!
  Felix Bergman, 24 september 2020

  Mio min Mio är en helt fantastisk bok, som jag tyvärr ofta känner inte får det beröm den förtjänar, i förhållande till andra Astrid böcker. Här har den i alla fall fått ett helt underbart ansiktslyft av den underbara Johan Egerkrans. Jag har följt Egerkrans sedan hans "Nordiska Gudar" kom ut, och tycker mycket om hans stil, som passar alldeles utmärkt till en bok som Mio. Hoppas att den här vackra utgåvan får riktigt bra kritik från de som spelar roll och att den säljer riktigt bra, så att Eg... Läs hela recensionen

 14. Nytappning med fantastiska illustratitioner

  Mio min Mio är en riktig klassiker och det kan inte vara helt lätt att illustrera en bok likt den. Det är stora skor att fylla men Johan Egerkrans gör det dock riktigt bra och vilka fantastiska illustrationer sen. Han gör det med bravur. Mio min Mio är en magisk bok och allt det har Johan lyckats fånga med sina illustrationer.

  En riktigt fin presentbok att investera i till sig själv eller någon man tycker om. Passar både barn och vuxna.

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Astrid Lindgren