Har du ingen humor? : en snabbguide till jämställdhet (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (33.4 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
Katarina Wennstam
Utgivningsdatum
2019-05-08
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
ISBN
9789129720754
Har du ingen humor? : en snabbguide till jämställdhet (ljudbok)

Har du ingen humor? : en snabbguide till jämställdhet Ljudbok

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2019-05-08

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Har du ingen humor? En klassiker. När någon säger eller gör något som är kränkande, taskigt, fördomsfullt är det vilket som kan låta som en självklarhet viktigt att säga ifrån. Tystnaden blir annars ett indirekt godkännande av det hen säger eller gör. Men efter protesten kommer oftast detta meh ... vadå, har du ingen humor eller? Det finns förstås mängder av saker som är värre än att vara humorbefriad, till exempel ovan nämnda, att vara taskig eller fördomsfull. Det är värre att vara en tölp än att inte riva ner några enkla skratt.

Har du ingen humor? är en bok du kan ha med dig i väskan eller fickan, en bok du kan läsa i på bussen, på tåget, på tunnelbanan, högt i klassrummet eller på släktmiddagen. Den visar på ett enkelt och lättfattligt sätt hur feminism och mänskliga rättigheter hänger ihop med sunt förnuft. Det finns massor att diskutera i boken och den innehåller många ögonöppnare.

Boken är indelad i fyra avdelningar: Ord som skaver, Sådant man bara säger, Min feministiska kamp och Våldtäkt på film. Författaren vänder och vrider på ord som pojkstreck, stulen flickvän, ballar av stål, på uttryck som Stora grabbar gråter inte, Har du ingen humor?, Sverige är världens mest jämställda land. Wennstam tar upp de feministiska strider som, enligt henne, är värda att ta, till exempel Min kropp, mitt val, Flickan och skulden, Lust, Våld i nära relationer.

Katarina Wennstam har i över tjugo år varit oerhört engagerad i frågor som rör tjejer och kvinnor, hon har stått upp för kvinnliga brottsoffer och belyst kvinnors utsatthet. Först som kriminalreporter, och sedan 2007 som föreläsare och författare till både romaner och fackböcker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Har du ingen humor? : en snabbguide till jämställdhet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra och kortfattad!
    Linnea, 4 mars 2020

    Kort sammanfattning av läget för alla att ta till sig!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Katarina Wennstam