Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Järvhögatrilogin (del 2)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
353
Utgivningsdatum
2021-05-28
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
202 x 138 x 28 mm
Vikt
426 g
SAB
uHc
ISBN
9789129721577
Midnattsblot (inbunden)

Midnattsblot

(8 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-05-28
179
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
De hade sett någonting ute i skogen. Hört någonting. Någonting som inte var mänskligt. Hur kunde allt förbli detsamma efter det? Det var som om alla hade glömt. Alla utom hon.

För de flesta i Järvhöga har livet återgått till det vanliga efter den dramatiska händelsen i skogen, då den försvunna eleven Markus återfanns vid liv. Men för Julia är inget sig likt. Det som lurade bland träden är kvar. Det som lockar pojkar in i skogen, det som alltid funnits i Järvhöga, finns fortfarande där ute.

Samtidigt börjar Emil, Markus rumskamrat, ana att någonting inte är som det ska på skolan. Någonting har förändrats. Med Markus, med allt, och ingen går säker.
Medan ljuset och våren återvänder till Järvhöga måste Julia och Emil försöka rädda sig själva, och dem som de älskar. Innan det är för sent.

Midnattsblot är den fristående fortsättningen i Järvhögatrilogin, där stark spänning blandas med magisk realism.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Midnattsblot. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande läsning
  @bokslukarfeministen, 7 april 2022

  Jag började läsa Midnattsblot utan att ha läst den första boken i trilogin, vilket absolut fungerade, men böckerna ska nog ändå helst läsas i ordning. Jag gillade verkligen blandningen mellan spänning, övernaturligt och rysligt då det ger boken det där lilla extra som definitivt får en att vilja fortsätta läsa. Dock tog det ett tag innan jag blev riktigt fångad, men desto mer jag läste, desto mer fastnade jag. Mycket välskriven och spännande bok helt enkelt!

 2. Spännande, mörk och smått obehaglig!

  "Midnattsblot" är den andra delen i Järvhögatrilogin. Så här i efterhand ängrar jag att jag inte läste del ett först. Jag tror att denna hade varit ännu bättre om jag hade haft bakgrunden.

  "Midnattsblot" riktar sig till unga vuxna och trots att jag är mer vuxen än ung så är detta en bok som tilltalar mig. Jag gillar det mystiska och okända, den farliga och kusliga stämningen som kommer krypande när jag läser. En fråga som dyker upp i mitt huvud flera gånger är: Vem kan man lita på? <... Läs hela recensionen

 3. Spänningen fortsätter!
  Bokhyllaniskuggan, 6 september 2021

  ❥ Recension

  Del 2 i Järvhögatrilogin.

  Jag blev ju helt tagen av Bergtagen (pun intended 😆) när jag läste den förra året. Maken till magisk debut får man leta efter! Detta, mina vänner, är en värdig uppföljare. Jag har bara en sak att klaga lite på och det är att jag tycker den är väldigt trögstartad och därför svårare att komma in i. Det tar ett tag innan den griper tag. Men när den väl gör det, då är vi tillbaka i det smygande obehaget, den kittlande spänning... Läs hela recensionen

 4. Psykologisk spänning
  @bettan_bokprataren (Örebro), 18 augusti 2021

  Den här genren är inte riktigt min grej egentligen och dessutom är det en ungdomsbok. Men inte en enda sekund att jag ångrar att jag läste den trots att jag inte är särdeles ung.

  Att dessutom böckerna är en kombo av spänningsroman och mystik gjorde mig sjukt nyfiken. En riktigt härlig blandning av vänskap och hemligheter men även en hel del skräck och mystik. Dessa är verkligen läsvärda och såväl miljöer och karaktärerna är både spännande och mystiska.

 5. Magisk realism när den är som bäst!
  -, 5 juli 2021

  Jag föll pladask för Bergtagen, så förväntningarna inför andra delen var höga. Midnattsblot är inte bara lika bra som Bergtagen, den är nära nog ett strå vassare. Karaktärerna blir allt mer levande, deras relationer utvecklas på olika sätt och jag känner starkt med dem. Särskilt Julia, vars mamma blir allvarligt sjuk. Vänskap, skräck och mystik i en perfekt blandning, magisk realism när den är som allra bäst.

  Camilla Sten har ett helt eget sätt att skapa magi. En krypande suggestiv... Läs hela recensionen

 6. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 9 juni 2021

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken Midnattsblot av författaren Camilla Sten är den andra delen i Järvhögatrilogin. Den första boken heter Bergtagen och den läste jag för ett år sedan. Jag tyckte mycket om den första boken och jag tyckte mycket om den här. Den är välskriven, spännande, och berörande. Och jag ser verkligen fram emot den tredje och avslutande boken i serien. Rekommenderar varmt bokserien. (Och även författarens tidigare böcker, En annan gryning, och framförallt, Staden).

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Camilla Sten