Vem har sagt något om kärlek? : att bryta sig fri från hedersförtryck (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Utgivningsdatum
2021-03-26
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
ISBN
9789129731392
Vem har sagt något om kärlek? : att bryta sig fri från hedersförtryck (e-bok)

Vem har sagt något om kärlek? : att bryta sig fri från hedersförtryck E-bok

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2021-03-26

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är en vanlig onsdagskväll när det som inte får hända händer. Hemtelefonen ringer och Elafs pappa svarar. Hon hör att han är upprörd och sekunden efter stormar han in i hennes rum. Det är en kille som frågat efter henne i luren och hon förstår att det är David, chattkompisen från Lunarstorm som tjatat till sig hennes nummer. Det är en oskyldig flirt och de har inte ens träffats i verkligheten, men pappan ser sin värsta mardröm framför sig: att Elaf skaffat pojkvän. Vem har sagt något om kärlek? är en personlig och gripande skildring av hur ett hedersstyrt liv i Sverige kan se ut. En direkt inblick i de förhållningsregler och förbud som präglade författarens uppväxt, och som ingen av klasskompisarna kände till eller fick veta någonting om. Minnena av ett dagligt förtryck som utövades av de människor som stod henne allra närmast. Det är också berättelsen om en frigörelse. Om modet som krävs för att gå sin egen väg, och styrkan för att göra upp med sin och sina föräldrars världsbild och historia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vem har sagt något om kärlek? : att bryta sig fri från hedersförtryck. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gripande bok om hederskultur
  Sonja Persson, 23 april 2021

  Elaf Ali berättar på ett gripande sätt om sin uppväxt under hedersförtryck. Sina egna upplevelser blandar hon med fakta och intervjuer. Faktan är skriven på ett lättfattligt sätt men ger mycket kunskap och inblick. En bok som borde läsas o diskuteras på skolor, fritidsgårdar, SFI-undervisning

 2. Hur viktig kan en bok vara?
  Maria , 21 april 2021

  Vilken viktig bok! Även att den vänder sig till tonåringar har vi vuxna lika mycket glädje av att ta del av denna självupplevda erfarenhet. Det framstår som att människor som har de beskrivna sätten att tänka om sina döttrar har en resa att göra. Alla döttrar kanske inte har författarens styrka att hantera det som behöver göras. Hon har verkligen gjort ett bra jobb med saken. En fullträff till bok!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Elaf Ali

 • Vem har sagt något om kärlek? (lättläst)

  Elaf Ali

  Elaf växer upp i en liten ort i Skåne. Hennes familj kommer från Irak. Fram till att Elaf får sin första mens upplever hon inte att hennes liv är särskilt annorlunda än kompisarnas. Men i och med mensen förändras allt, och Elafs liv begränsas allt...