Mio, min Mio (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2022-10-21
Upplaga
16
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Crispin Ekström, Emilie (form)
Illustratör/Fotograf
Johan Egerkrans
Dimensioner
276 x 199 x 5 mm
Vikt
832 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129739053
Mio, min Mio (inbunden)

Mio, min Mio

Inbunden Svenska, 2022-10-21
265
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Var det någon som hörde på radion den femtonde oktober förra året? Var det någon som hörde att de frågade efter den försvunne Bo Vilhelm Olsson? Han var borta, och ingen fick någonsin veta vart han tog vägen.

Historien om Bo Vilhelm Olsson, som blir Mio och hamnar i Landet i fjärran där han får i uppdrag att bekämpa den onda riddar Kato, är en av Astrid Lindgrens mest älskade berättelser. En storslagen, vacker och poetisk saga som väcker tankar om livet och döden, gott och ont, och kärlekens makt.

Astrid Lindgren berättade att hon fick idén till boken när hon promenerade genom Tegnérlunden i Stockholm och gick förbi en ensam pojke på en bänk. Det var en mörk höstkväll och han såg så ensam och ledsen ut. Och hon lät honom bo på Upplandsgatan 13 eftersom hon såg honom försvinna in i den porten.

Mio, min Mio är en av Astrid Lindgrens allra mest älskade böcker. Nu kommer den i ny utgåva med fyrfärgsillustrationer av Johan Egerkrans.

2020 kom Mio, min Mio ut i ny utgåva med fantastiska fyrfärgsillustrationer av Johan Egerkrans. Nu kommer boken i större, ännu lyxigare format.
Visa hela texten

Fler böcker av Astrid Lindgren