Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2023-05-12
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Johansson, Karin (form)
Illustratör/Fotograf
Sanna Borell, Hedvig Häggman-Sund, David Henson
Dimensioner
240 x 180 x 21 mm
Vikt
680 g
SAB
Hcf(yb)
ISBN
9789129739107

Läs : boken för dig som vill börja läsa

(27 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-05-12
199
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Den här boken känns som en skänk från ovan. En fullträff!"

Ingalill Mosander, Aftonbladet

Att knäcka läskoden är både lockande, kul och svårt. Läs - boken för dig som vill börja läsa är perfekt att sätta i händerna på nybörjarläsare, vare sig de är fyra eller åtta år. En matig läsebok som räcker länge, fylld med humor och härliga bilder som stöd för läsningen.

Svårighetsgraden trappas successivt upp: från superkorta berättelser med enstaka ord i versaler, till längre texter med fullständiga meningar. Små bokstäver introduceras gradvis och pedagogiskt. Nästan alla ord är en- eller tvåstaviga och har ljudenlig stavning. De tydliga, relaterbara berättelserna varvas med bilduppslag där läsaren får para ihop ord och begrepp med detaljer i bilden. Möt kon som började skolan, titta in hemma hos STOR och Liten och läs bak-och-fram med syskonen Rut och Rot. Sanna Borell, Hedvig Häggman-Sund och David Henson står för de träffsäkra illustrationerna.

Katarina Kuick har tagit fram bokens texter med utgångspunkt från barnets tidiga läsprocess, utan pekpinnar och utan att tumma på intresseväckande, stimulerande innehåll. Hon har skrivit ett flertal böcker för barn och unga och är verksam som översättare. 2009 vann hon Augustpriset tillsammans med Ylva Karlsson för boken Skriv om och om igen - en inspirationsbok för skrivsugna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Läs : boken för dig som vill börja läsa
 2. +
 3. Jag lär mig läsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag lär mig läsa av Ingela P Arrhenius (häftad).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Läs : boken för dig som vill börja läsa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett måste för alla 6, 7 åringar
  Adisa R., 22 februari 2024

  Den här boken hjälpte min son att knäcka läskoden. Vi är överlyckliga för det! Kan absolut rekommenderas till alla barn som ska lära sig läsa. Roliga historier och bilder gör det roligt att ta fram boken ofta, bäddra, titta och läsa, gång på gång. Tack Katarina Kuick!

 2. Fin bok för den som tränar läsning

  AC (mamma);
  Här är en bok du kan sätta i händerna på den du vill träna läsning med eller kanske någon som håller på att lära sig Svenska.

  Svårighetsgraden trappas successivt upp: från superkorta berättelser med enstaka ord i versaler, till längre texter med fullständiga meningar. Små bokstäver introduceras gradvis och pedagogiskt. Nästan alla ord är en- eller tvåstaviga och har ljudenlig stavning. De tydliga, relaterbara berättelserna varvas med bilduppslag där läsaren får para i... Läs hela recensionen

 3. En guldgruva för alla som vill knäcka läskoden!
  Gullis lästips (Rönninge), 18 juni 2023

  Att knäcka läskoden är både lockande, kul och svårt, men med hjälp av boken "Läs - boken för dig som vill börja läsa", kommer det underlätta lästekniken.

  Det här är en guldgruva för alla unga som vill knäcka läskoden!

  Har du ett barn som börjar intressera sig för att lära sig att läsa och vill hjälpa till att få ditt barn att knäcka läskoden på ett lockande och kul sätt, då ska du sätta boken "LÄS: boken för dig som vill börja läsa", detta är den perfekta boken att sätta i ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Katarina Kuick