Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Sveriges fantastiska historia (del 3)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
59
Utgivningsdatum
2023-06-08
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Bergebo, Saga (form)
Illustratör/Fotograf
Fabian Göranson
Dimensioner
260 x 225 x 10 mm
Vikt
510 g
SAB
Kc.3,u
ISBN
9789129742558
Medeltiden (inbunden)

Medeltiden

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2023-06-08
155
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Följ med på en resa genom Sveriges fantastiska historia!

Under medeltiden växer Sverige så det knakar. Det varma vädret ger goda skördar och leder till en större befolkning, samtidigt som landet växer till ytan i alla väderstreck. Sedan slutet av vikingatiden har folket övergett de gamla gudarna, och blivit kristna. Kungarna stärker sin makt och nya städer grundas.

Men hur såg livet ut för en vanlig familj på medeltiden? I den här boken möter vi Ulf som bor på en gård i Östergötland, just som kornet ska skördas. Åttaåriga Ingeborg flyttar in hos nunnorna i Riseberga kloster. Hon får lära sig läsa och skriva, men också hjälpa till med arbetet i den stora klosterträdgården. I Visby träffar vi Klara, som älskar att gå ner och titta på de stora handelsskeppen i hamnen. Men en dag kommer ett skepp med en annan sorts last. Det är pesten, den fruktansvärda sjukdom som snart satt klorna i stadens befolkning.

Och i en vintrig skog i Västergötland är den unge frälsemannen Arvid ute på rådjursjakt. Han älskar att rida, och till sommaren får han visa vad han går för på i ett tornerspel. Livet som riddare är fullt av spänning, motgångar och kanske en smula kärlek.

Sveriges fantastiska historia - Medeltiden är tredje delen i den nya bokserien om Sveriges fantastiska historia av Fabian Göranson. En rikt illustrerad och faktaspäckad bok med serieavsnitt, för alla vetgiriga 5-12-åringar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medeltiden
  2. +
  3. Vikingatiden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vikingatiden av Fabian Göranson (inbunden).

Köp båda 2 för 314 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fabian Göranson