Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (5.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
576
Utgivningsdatum
2013-09-02
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Anna Strandberg
ISBN
9789132163531

Boktjuven E-bok

(11 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2013-09-02

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är Döden som vill att du följer med. Han vill att du lyssnar till berättelsen om den unga Liesel Meminger vars liv och öde han fascineras av. Och när döden ber dig lyssna är det svårt att låta bli!

Tyskland 1939. Landet håller andan. Döden har aldrig haft mer att göra, och det är bara början. Nioåriga Liesel Memingers liv förändras när hon plockar upp en bok på marken bredvid sin lillebrors grav. Det är Dödgrävarens handbok som lämnats där av misstag och det är den första bok hon stjäl. Med hjälp från sin fosterpappa lär hon sig läsa och snart har hon inlett en kärleksaffär med ord och böcker. Och böcker är den röda tråden i denna prisbelönta roman. Böckerna öppnar upp nya världar för Liesel och snart börjar hon stjäla fler böcker från nazisternas bokbål, borgmästarens bibliotek, varhelst böcker finns att hitta. Hon delar böckerna med sina grannar när de sitter i skyddsrummen, och med den judiske man som gömmer sig i hennes källare. Och till sist är det den bok hon själv skriver som bokstavligen räddar livet på henne.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Boktjuven. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Boken är egentligen tänkt till ungdomar.
    ERIK EXMAN, 16 februari 2019

    Möjligen tänkt till ungdomar, men i så fall är väl mit sinne ungdomligt. Jag fann nämligen boken otroligt gripande. Jag rekomenderar boken till alla åldersgrupper.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Markus Zusak