De vandrande städerna (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Mortal Engines (del 1)
Läsålder
12-15 år
Utgivningsdatum
2018-09-07
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Lena Karlin
ISBN
9789132207747
De vandrande städerna (e-bok)

De vandrande städerna E-bok

(2 röster)
E-bok,  Svenska, 2018-09-07

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Mortal Engines är det hisnande, postapokalyptiska sci-fi-äventyret som utspelar sig i en framtid i vilken städer rör sig runt jorden på hjul och slåss om dess livsviktiga resurser.
B. Wahlströms ger ut del 1 och 2 i serien under hösten 2018, inför att filmen går upp på bio.

Föreställ dig att du bor i flygande stad som drivs framåt av stora motorer. Tänk dig att du faller av din stad och ser den försvinna i fjärran. Det är vad som händer Tom. Han är övergiven och förrådd, nu helt strandsatt i ödemarken tillsammans med flickan Hester, som bara tänker på en enda sak: hämnd. Tillsammans tvingas de fly genom ödemarken, förföljda av en jägare som egentligen är död ...

Peter Jackson skriver och producerar filmen Mortal Engines (Universal) tillsammans med Fran Walsh och Philippa Boyens (alla kända som manusskribenter för Sagan om ringen-filmerna). Regissör är Christan Rivers, även han känd för sitt arbete med dessa filmatiseringar. Filmen bygger på boken De vandrande städerna som först utkom i svensk översättning på Natur och Kultur 2006, och serien har nominerats till flertalet priser. Den har ett helt unikt uttryck och har kallats både magisk och anarkistisk. Mortal Enginges är Philip Reeves debut.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Philip Reeve