Den fantastiska Ivan (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Utgivningsdatum
2019-03-18
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Linda Skugge
Illustratör/Fotograf
Patricia Castelao
ISBN
9789132209949
Den fantastiska Ivan (e-bok)

Den fantastiska Ivan E-bok

E-bok,  Svenska, 2019-03-18

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Gorillan Ivan bor i en jättestor galleria, helt tillfreds med att varje dag bli betraktad av tusentals människor genom en glasruta. Han saknar sällan sitt liv i djungeln. Istället brukar han kolla på tv-serier och umgås med sina kompisar: elefanten Stella och den herrelösa hunden Bob. Eller så funderar han på konst, som till exempel hur man bäst gestaltar smaken av en mango eller ljudet av ett lövs rörelser med hjälp av färger.

När han träffar Ruby, en elefantunge som rövats bort från sin familj, förändras dock Ivans syn på livet. Ruby får djuren att förstå att de alla är fångar, och när ägaren försöker få Ruby att utföra konster med hjälp av hot och slag, så bestämmer sig Ivan för att göra något. De får också hjälp av vaktmästarens lilla dotter.

Applegate blandar humor och sorg, men alltid utan sentimentalitet, för att gripa tag i läsaren. Boken är rikt illustrerad och skriven med ett poetiskt språk. Idén till boken fick hon efter att ha läst den sanna historien om en gorilla som i 27 år satt i en liten bur i en galleria.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Katherine Applegate