Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
584
Utgivningsdatum
2019-05-10
Upplaga
8
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Anna Strandberg
Originaltitel
The Book Thief
Illustratör/Fotograf
Trudy White
Dimensioner
180 x 110 x 35 mm
Vikt
304 g
SAB
uHce
ISBN
9789132211676
Boktjuven (pocket)

Boktjuven

(33 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-05-10
89
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Boktjuven är ett mästerverk i ordets sanna bemärkelse. En makalös skildring av vänskap och mod under andra världskriget, berättad av Döden själv.Historien kretsar kring flickan Liesel, boktjuven, och hennes uppväxt i ett sargat Nazityskland. Krigets fasor och vardagens förtretligheter och glädjeämnen skildras utifrån hennes anteckningar.För Liesel väcks kärleken till orden genom hennes första stöld, Dödgrävarens handbok, som hon stjäl under sin lillebrors begravning. Böckerna öppnar nya världar för Liesel och snart börjar hon stjäla fler böcker från nazisternas bokbål, borgmästarens bibliotek, varhelst böcker står att finna. Hon delar böckerna med sina grannar när de sitter i skyddsrummen under bombningarna och med den jude som gömmer sig i familjens källare. Och till sist är det den bok hon själv skriver som bokstavligen räddar livet på henne.Översatt till mer än 40 språk och fortfarande på NY Times lista över mest sålda böcker. Bästsäljaren med klassikerstatus har nu även filmatiserats och går upp på biograferna i februari 2014.Boktjuven har alla förutsättning ar att bli en modern klassiker. Köp den, låna den eller stjäl den, men framför allt: läs den!SvD
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Boktjuven
 2. +
 3. Vi som överlevde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi som överlevde av Michael Bornstein, Debbie Bornstein Holinstat (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Boktjuven. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 4 av 5
  Bokdjungeln , 1 december 2023

  Jag har både läst och lyssnat på denna bok. Jag började lyssna men kände att jag behövde vara fokuserad så då gick jag över till läsning. När jag väl var inne i handlingen kunde jag lättare växla mellan läsning och lyssning.
  Handlingen är väldigt stark och jag förstår varför den fått så mycket beröm. Jag visste faktiskt inte att den var riktad till unga vuxna innan jag skulle skriva denna recension. Jag vill med det säga att den passar att läsa även om du är för gammal för att klassas som... Läs hela recensionen

 2. Skrämmande bra
  Lotta, 22 januari 2021

  En mycket bra bok. Intressant att läsa om andra världskriget sett ur vanliga människors och ungdomars perspektiv. En viktig och bra bok.

 3. Jättebra
  Amanda Weise, 29 september 2020

  Har startat en bokcirkel och detta blev första boken vi röstade fram. Den är så himla värd läsningen, jag som i vanliga fall inte skulle läsa den här typen utav bok uppskattade den jättemycket.
  Den har mycket detaljer och det är en varierad bra läsning. Rekommenderas till ALLA.

 4. En av de bästa böckerna jag läst!
  Eddie, 25 mars 2020

  Boktjuven fångar från första sidan och värmer, trots att det är självaste döden som berättar. Jag flyttade in tillsammans med Liesel hos hennes fosterföräldrar på Himmel Strabe och jag har fortfarande dem och Rudy och alla andra inom mig. Zusak skriver rått och sorgligt, men samtidigt så nära och vackert. Jag älskade den! En av de bästa böckerna jag någonsin läst.

 5. Helt lysande!
  Göran Svensson, 10 mars 2020

  Fyra saker som jag gillar med Boktjuven:
  - Sorglig men inte gråtmild.
  - Hopplös men ändå hoppfull.
  - Den varma humorn.
  - Listorna
  Listorna är ett kul grepp och jag gillar verkligen språket. (Brukar annars bli skeptisk när en boks främsta förtjänst sägs vara SPRÅKET. Får gärna lite Ranelidkväljningar då). Här tycker jag det är helt genialt men aldrig pompöst eller pretentiöst. De träffsäkra och korthuggna kommentarerna är helt befriade från överlast men bär än... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Markus Zusak