Känsloboken : för dig som går på lågstadiet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Känsloboken (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
89
Utgivningsdatum
2020-08-07
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Medarbetare
Lundholm Moberg, Annika (form)
Illustratör/Fotograf
Annika Lundholm Moberg
Dimensioner
212 x 160 x 14 mm
Vikt
308 g
SAB
uDodf
ISBN
9789132212901
Känsloboken : för dig som går på lågstadiet (inbunden)

Känsloboken : för dig som går på lågstadiet

(34 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-08-07
193
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ibland är man ledsen utan att förstå varför, ibland är man så glad att man inte kan sluta skratta, ibland är man så orolig att man får ont i magen ... och då hjälper det nästan alltid att sätta ord på hur det känns!
Reyhaneh Ahangaran, barnpsykolog, har skrivit en bok för barn mellan ungefär 6 och 9 år, som grubblar över sådant som hur det är att sova över hos en kompis för första gången, hur man ber en lärare om hjälp fast man är nervös eller vad man ska göra om man bär på en hemsk hemlighet.

Reyhanehs första bok Allt som händer inuti, om psykisk hälsa för mellanstadiebarn, blev fint mottagen och har använts av såväl lärare som psykologer, föräldrar och barn - men frågan från läsarna kom nästan direkt: Om man behöver tala med yngre barn om känslor, vilken bok ska man läsa då? Därför har hon, tillsammans med formgivaren och illustratören Annika Lundholm Moberg, skapat en liten guide för små barn om stora känslor. Återigen blir det massor av igenkänning och exempel från vardagen. Språket är anpassat för barn som vill läsa själva, men boken passar bra att läsa högt tillsammans. För föräldrar finns också ett specialskrivet kapitel.

Känsloboken ska vara uppmuntrande och peppande - för genom att sätta ord på sina känslor, kan den gnagande oron i kroppen många gånger försvinna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Känsloboken : för dig som går på lågstadiet
 2. +
 3. Ska det kännas så här? (och andra svåra frågor) : känsloboken 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ska det kännas så här? (och andra svåra frågor)... av Reyhaneh Ahangaran (inbunden).

Köp båda 2 för 386 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Känsloboken : för dig som går på lågstadiet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok
  Jag, 15 februari 2024

  Den här boken är som en vaccination. Alla föräldrar borde läsa den till sina barn, för den kan ge fina grunder i att bemöta svårigheter och hantera känslor. Jag tror att boken skulle ge mycket även för de vuxna som läser! <3

 2. Viktig bok
  Anna-Lena Medjed, 1 mars 2023

  Bra upplagd för att läsa med barn, bra bilder och lite fylla-i-uppgifter man kan göra tillsammans med sitt barn.

 3. Underbar!
  amanda, 15 september 2021

  Denna bok har verkligen hjälpt min snart 5åring att sätta ord på sina känslor. Speciellt bra om en själv kan berätta om sina egna känslor i samband med att vi läser den.
  Exempelvis kring oro och så.

 4. Uppskattat från första stund!
  Miranda, 16 februari 2021

  Köpte boken till min systerson, snart 8 år, som har haft mycket känslor och uppror i kroppen på senaste tiden. Han tog till sig boken direkt när jag förklarade vad den handlade om och när vi började bläddra i boken så kom det på första sidan upp en bild på en siluett med illustrationer om vad som händer i kroppen - det var explosioner, hjärtan, spöken mm och min systerson utbrister: Det är EXAKT så det känns i min kropp, där inne liksom!! Det tycker jag var ett bra första betyg och det ska bl... Läs hela recensionen

 5. Känsloboken
  J84, 29 december 2020

  Min dotter som är 10 år och har haft jobbigt med sina känslor älskar den! Hon läste ut den på två dagar och hon älskar inte att läsa om man säger så.
  Vi är mycket nöjda.

 6. Påverkar bra
  josefine merinder, 30 november 2020

  Vår son, ganska känslig, tog till sig denna bok och kunde lättare förstå sig på sina känslor. Kan varmt rekommendera

 7. Rekommenderas!
  Kaffeläsaren, 24 november 2020

  Reyhaneh har tidigare släppt en bok om psykisk hälsa för mellanstadie-åldern, en bok som enligt mig borde finnas i alla hem med barn. Nu har turen kommit till de lite yngre barnen, de som går i lågstadiet. Boken tar upp vad känslor är , beskriver olika känslor som t.e.x arg, ledsen, orolig, glad men också ämnen som kompisar, skolan, sömn. Den innehåller det mesta av det som händer för den åldern. Jag gillar det direkta tilltalet mot barnen, som inte känns bemästrande utan det känns som förfat... Läs hela recensionen

 8. En viktig bok
  -, 25 september 2020

  En lättläst bok om viktiga ämnen.
  Min 9- åriga dotter uppskattar att läsa boken och skriver ner egna reflektioner. "Boken är bra för man förstår och får många tips", Safir 9 år.

 9. Perfekt bok för samtal
  MS77, 16 september 2020

  Lättläst och tankeväckande för både oss som föräldrar och för barnen. Öppnar upp för samtal och funderingar. Bra att ta ett kapitel i taget och prata kring.

 10. Fin bok om känslor och hälsa för lågstadiebarn

  Philip 8 år:
  Mamma och jag tittade i Känsloboken tillsammans. Det var bra att läsa om vissa saker. Det är svårt ibland att förklara vad man känner.

  Det är fina bilder i boken. Man läser inte hela boken direkt. Vi tittade i den och sedan tittade vi i den igen.

  AC (mamma):
  Reyhaneh Ahangaran har skrivit boken Allt som händer inuti. En mycket fin bok om känslor och redskap för hur man kan hantera dem. De... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Reyhaneh Ahangaran