Motståndet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Storvik (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2024-09-06
Upplaga
1
Förlag
B. Wahlströms
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
211 x 139 x 13 mm
Vikt
306 g
SAB
Hcg
ISBN
9789132218187

Motståndet

Inbunden,  Svenska, 2024-09-06
159
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
En motståndsrörelse tar form. Fyra modiga barn riskerar allt för att avslöja en farlig organisation.

Den lilla staden Storvik är helt avskärmad från omvärlden, det står klart nu. Yrjö, Tina, Jamila och Simon är något väldigt otäckt på spåren - en hemlig organisation som kallas Quartus Regnum, eller Fjärde Riket.

Med skolan som täckmantel samlar QR barn med extraordinära förmågor och stjäl deras DNA. Krafterna överförs till artificiella bebisar som ska växa upp till oövervinnerliga människobottar.

För att skydda den lömska operationen har QR omringat Storvik med ett osynligt kraftfält som helt isolerar samhället. Alla vuxna verkar antingen hjärntvättade eller onda. Ingen går att lita på, förutom kanske Yrjös och Tinas granne, som visat sig veta en hel del om QR.

Samtidigt upptäcker elvaåriga Yrjö att han är en tidstänjare - han kan göra sig osynlig. Det är en användbar superkraft men svår att bemästra. Träning, mod och stor list krävs eftersom han måste dölja sina krafter till varje pris.

Motståndet är den andra delen i trilogin om Storvik. En berättelse om vänskap, samarbete och kampen mot en ondska som kräver att barnen måste hitta sina inre superhjältar.
Visa hela texten

Fler böcker av Malin Edgren