Offer utan ansikte (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Fabian Risk (del 1)
Utgivningsdatum
2014-06-25
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137142159
Offer utan ansikte (e-bok)

Offer utan ansikte E-bok

(12 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2014-06-25

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den första boken i serien om Fabian Risk.

En träslöjdslärare hittas brutalt mördad i sin slöjdsal. Bredvid kroppen har mördaren placerat ett klassfoto från början av 1980-talet, med mordoffrets ansikte överkryssat.

Fabian Risk återvänder med sin familj till hemstaden Helsingborg efter att i många år ha varit verksam vid Stockholmspolisen. Knappt hinner de anlända till det nya huset förrän han blir inkallad att bistå i utredningen av mordfallet. Offret är en av hans gamla klasskamrater och snart står det klart att mördaren följer en minutiöst utarbetad plan, som långt ifrån är slutförd.

Fabian dras djupare och djupare ned i utredningen, som väcker minnen av förträngda tonårsförälskelser och brutal mobbning under skoltiden. Minnen han är allt annat än stolt över. Snart är han insnärjd i ett fall där inget riktigt är vad det tycks vara. Där jakten på en undanglidande mördare driver Fabian att ta allt större risker för att komma framåt i utredningen. Risker som får ödesdigra konsekvenser för både honom själv och hans omgivning.

I Offer utan ansikte tar den erfarne manusförfattaren Stefan Ahnhem den svenska spänningsromanen till nya höjder med ett intelligent kollage av psykologisk thriller, amerikansk seriemördaraction och skånsk deckartradition. En tät skildring av vad mobbning och utsatthet i barndomen kan göra med människor.

Stefan Ahnhem tilldelades debutantpriset Crimetime Specsavers Award 2015, för Offer utan ansikte.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Offer utan ansikte. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4,5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 4 juli 2014

    En mycket bra och spännande thriller av ännu en debuterande författare.

    Fast även om Stefan Ahnhem debuterar som bokförfattare, så har han ju skrivit massor med manus till spännande filmer och serier, så han är ju inte direkt någon novis inom genren.

    Boken är mycket lättläst med ett skönt läsflyt i. Lagom tjock, 350 sidor. Blodig är den, och väldigt spännande. Absolut inte förutsägbar, och ger mycket mersmak inför kommande böcker i en serie om polisen Fabian Risk i Helsing... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stefan Ahnhem