Jag har ett täcke i tusen färger (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-05-06
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137144221

Jag har ett täcke i tusen färger E-bok

E-bok,  Svenska, 2015-05-06

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
I Jag har ett täcke i tusen färger tecknar Anne B. Ragde ett gripande porträtt av en ensamstående mor till två döttrar. En stolt, envis och motsägelsefull kvinna som arbetade kvällsskift som maskinskötare på en fabrik och dessutom extra med broderi för att försörja familjen. I vardagen fanns inget utrymme för närhet och ömhet men hon var full av energi och äventyrslust, med en stark längtan ut i världen och kärlek till litteraturen - och förmåga att svänga ihop en överdådig måltid av de enklaste råvaror.

Denna kvinna är författaren Anne B. Ragdes danska mor, Birte, som avled i lymfcancer 2012. Med en god portion humor men en nykter ton, fri från sentimentalitet, skildrar Ragde uppväxten under små förhållanden i Trondheim fram till dess att modern dör på ett sjukhem, en skildring som också blir en vidräkning med den norska åldringsvården.

Jag har ett täcke i tusen färger är en gripande berättelse om kampen för att försörja familjen, bristen på närhet, om tacksamhet och hemlig längtan - och om hur man undviker att kalkonen blir torr.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anne B Ragde