Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Max Anger (del 2)
Antal sidor
512
Utgivningsdatum
2017-08-28
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
230 x 150 x 40 mm
Vikt
724 g
SAB
Hc
ISBN
9789137147956
Tio svenskar måste dö (inbunden)

Tio svenskar måste dö

(14 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-08-28
206
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vem står näst på tur?

Under en gårdsauktion i Roslagen hittas en död man i en brudkista. Han är delad på mitten och har märkliga symboler inristade i pannan.

Den döde visar sig vara chef på migrationsverket och är den första i en rad av högt uppsatta svenskar som faller offer för en brutal mördare. Ingen vet vem som står näst på tur. Ingen vet hur man skyddar sig mot en osynlig fiende.

Samtidigt håller den ryska flottan sin största övning sedan murens fall och den osänkbara atomubåten Kursk går på grund. Medan de ryska sjömännen kämpar för sina liv tittar president Putin kallsinnigt på och en nygammal konflikt mellan öst och väst seglar upp igen.

Den enda som ser hur skeendena hänger ihop är Rysslandsexperten Max Anger. Bara han kan stoppa mördaren. Men i kampen mot klockan motarbetas han från alla håll. Och ondskan har sitt ursprung långt tillbaka i tiden, i det mörkaste kapitlet i svensk historia. Något som ingen vill dra upp till ytan igen.

Tio svenskar måste dö är en actionfylld spänningsroman där Martin Österdahl väver samman samtidens mest brännande frågor med en levande del av vår historia.

"Det här är en spännande deckare/thriller som utspelar sig i Ryssland dit karaktären Max Anger beger sig sedan hans flickvän försvunnit spårlöst. ... samma spänning som brukar känneteckna en Mellofinal infinner sig."
Blekinge Läns Tidning

" ... en detaljerad, hårdkokt och välskriven historia ... Han utnyttjar sin personliga erfarenhet av Ryssland på ett effektivt sätt och han kryddar med ett välformulerat och tydligt språk."
Borås Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tio svenskar måste dö
 2. +
 3. Järnänglar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Järnänglar av Martin Österdahl (inbunden).

Köp båda 2 för 416 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Tio svenskar måste dö. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ny favorit i thrillergenren!
  Nadine (Göteborg), 12 september 2017

  Jag har hittat en ny favoritförfattare i thrillergenren, Martin Österdahl. Tio svenskar måste dö är den andra boken om Rysslandsexperten Max Anger och den är i min mening en riktig fullträff. Det är en stark spänningsroman som kretsar kring händelserna runt baltutlämningen efter andra världskriget, vilket inte helt oväntat tilltalar den här historienörden, mycket!

 2. Tio svenskar...
  Henriikka Gröndahl, 4 september 2017

  I andra boken om Max Anger väver Österdahl samman historiska skeenden med fiktion, i en berättelse som snabbt fångade mitt intresse. Vaga minnesbilder från nyhetsrapporteringarna från min barndom/ungdom väcks till liv, och med dem även frågorna om vad som egentligen hände - på riktigt? Och vad hände i Sverige innan andra världskriget - hur neutrala var vi? Historia och äldre politik känns plötsligt dagsaktuellt och spännande. Författaren lyckas med konststycket att låta läsaren omedelbart dra... Läs hela recensionen

 3. Nya boken av Martin Österdahl
  Rastlös73, 18 augusti 2017

  En synnerligen bra bok som har allt utom möjligtvis ett middagsrecept denna gång! (läs "Be inte om nåd" för detta). Författaren kokar ihop otäcka verkliga händelser med spännande fiction, delvis i närmiljö denna gång. Fascinerande läsning om vad som egentligen hände U-båten Kursk och dess besättning, hur det gick till vid Baltutlämningen 1945 och dessutom varför "Tio svenska måste dö".

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Martin Österdahl

Bokvideo