Hetta (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Aaron Falk (del 1)
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2017-04-26
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Jessica Hallén
Originaltitel
The Dry
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
220 x 145 x 30 mm
Vikt
502 g
SAB
Hce
ISBN
9789137148052

Hetta

(19 röster)  |   Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-04-26
237
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Australien härjas av en svår torka och invånarna i den lilla avfolkningsorten Kiewarra tvingas dagligen fatta desperata beslut på grund av vattenbristen. Under mystiska omständigheter tar Luke Hadler livet av sin familj och sedan sig själv. Poliskommissarie Aaron Falk kommer tillbaka till sin barndoms hemtrakter för att närvara vid begravningen. Luke var hans bäste vän, men de delade även en mörk hemlighet.

Under århundradets värsta torka börjar Falk ifrågasätta vad som verkligen hände med Luke. Han bär på en bestämd känsla av att något inte stämmer - men ju mer han nystar i fallet, desto mer börjar gamla sår att blöda. Sedan länge begravda lögner tar sig upp till ytan, och Falk tvingas konfronteras med sina egna värsta minnen.

Hetta är en atmosfärisk thriller med mörka familjehemligheter - True Detective möter Liane Moriarty. Den utspelar sig i Australiens karga inland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hetta
 2. +
 3. Falska vänner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Falska vänner av Jane Harper (pocket).

Köp båda 2 för 326 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Hetta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Wow! Vilken bok!
  Kim M. Kimselius, 28 januari 2022

  Wow! Vilken bok! Den gick absolut inte att lägga ifrån sig. Spännande från första till sista sidan. Det kändes som om jag var på plats och det blev svettigt värre under läsningen.

  En bok jag varmt rekommenderar!

 2. Spännande thriller
  Karolina Johansson, 17 maj 2017

  En spännande bok som man snabbt kommer in i och det är svårt att lägga ifrån sig den när man börjat läsa.
  Läs den.

 3. Välskriven och spännande
  Kaffeläsaren, 11 maj 2017

  Svår torka härjar i Australien. Invånarna i den lilla orten Kiewarra fattar desperata beslut på grund av torkan. Luke Hadler plockar ner geväret från väggen och tar livet av sin fru, deras sexårige son och sig själv. Poliskommissarie Aron Falk kommer tillbaka till sin hemort för att närvara vid Lukes begravning. Luke som en gång var hans bäste vän.
  Det är en mycket bra debutroman! Hetta är spännande hela tiden och har ett driv som gör att man bara vill fortsätta läsa den. Spänningen bygg... Läs hela recensionen

 4. Deckare med Hetta i dubbel bemärkelse.
  Mias bokhörna (eggetbok.blogspot.se/), 2 maj 2017

  När Poliskommissarie Aaron Falk kommer tillbaka till barndomens trakter möts han inte av vågen precis, snarare tvärtom. Alla är fientligt inställda och alla verkar ha en dold agenda. Först verkar det rätt solklart att Luke dödat sin familj och sedan sig själv, men Lukes föräldrar vädjar till honom att undersöka saken. Man kan nästan känna att det dallrar i luften både av hettan utanför och personernas fientlighet. Det kanske inte är värsta bladvändaren men stämningen i boken och alla personer... Läs hela recensionen

 5. Riktigt bra thriller!
  Fia, 30 april 2017

  Sträckläste den här boken. Gillade språket, miljön och de oväntade vändningarna. Tempot är långsamt, men intresset hålls uppe ända till sista sidan. Rekommenderar den!

 6. Mörka motiv i brännande australisk hetta
  Helena S (Stockholm), 25 april 2017

  När poliskommissarie Aaron Falk återkommer till sin barndomsstad är det för att närvara vid en begravning. Hans bäste vän från uppväxten, Luke, begravs tillsammans med sin son och hustru. Det ser ut som om han skjutit sin familj och sig själv till döds, en desperat handling under den svåra torkan.
  Thrillern Hetta handlar om skuld. Ekonomiska trångmål, tjänster och gentjänster, skuldkänslor över hemligheter och skuld över invånarnas död. Skuld över att inte ha sett, inte ha ingripit. Desp... Läs hela recensionen

 7. Läsvärd thriller
  Linda (Lekeryd), 14 april 2017

  Redan från första sidan griper berättelsen tag i mig och jag har svårt att släppa boken. Trots att tempot i boken är ganska lugnt så blir berättelsen aldrig tråkig utan överraskar med nya vändningar fram till slutet.

  Mycket läsvärd thriller om mörka hemligheter i en liten stad där invånarna prövas hårt. Gamla synder får oanade konsekvenser för hela samhället.

  Ser fram emot att läsa mer av denna författare!

 8. Filmmanus?
  secostb, 19 mars 2017

  Jag har aldrig varit i Australien och inte heller upplevt den hetta som flera år sammankopplats med rapporter om eldhärjade delar av landet men genom resan i boken känns det som jag varit ganska nära. Jane Harper beskriver bra omgivningen men framförallt stämningen i ett litet samhälle i nöd, ett samhälle som ibland får tanken att flyga till amerikanska filmer som ex den långa färden. Fullt så illa är det inte men man måste befunnit sig borta från storstadens anonymitet för att känna igen ins... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Jane Harper