Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (14.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-09-13
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Katarina Jansson
ISBN
9789137148748

Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem E-bok

(3 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2016-09-13

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Det här är den fantastiska berättelsen om Arthur - gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem. Hem till elitidrottaren Mikael Lindnord i Örnsköldsvik.

De utmattade svenska multisportarna befann sig mitt i regnskogen i Ecuador under VM. De skulle ha en kort vila innan nästa stenhårda pass tog vid - flera dagars löpning, cykling och forsränning i oländig terräng väntade härnäst. Leriga, trötta och hungriga började de tillaga sin måltid som bestod av köttbullar när landslagets ledare, Mikael Lindnord, fick syn på en tilltufsad vilsekommen hund. Han slängde åt hunden en köttbulle och tänkte inte mer på saken.

Det var först senare, under det närmare 700 kilometer långa loppet, som Mikael insåg att hunden följde efter dem och gav honom namnet Arthur. Uppför höga berg, över leriga fält och simmande i iskallt vatten kämpade Arthur vid sidan av laget. Utmärglad och skadad höll han jämna steg med de topptränade atleterna och vek inte en tum från deras sida. Till slut kunde ingen längre vara oberörd - allra minst Mikael som hade fått en vän för livet.

En otrolig och rörande historia om hunden som slog världen med häpnad. Om strapatser i djungeln och känsloladdade möten. Om multisportarnas tuffa tillvaro. Om kampen för att överleva och för att få ge Arthur ett nytt hem i Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Hade gärna velat ge högre betyg men
    AgnesKenshin, 4 juni 2021

    tycker inte berättelsen riktigt griper tag i en. Känns mer att det väsentligaste är att få med sponsorerna Peak performance som är som en röd tråd genom boken. Samt att större delen av boken handlar om författaren själv och hans multisportande. Bokens titel är dock Arhur. Hm. Författaren lyckas inte heller engagera mig och få mig att leva mig in i hans situation med hunden. Tråkigt. Men bra försök att skriva om Arthur och hans räddning till värdigare liv. Stort plus att författaren får med a... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna