Hej syster : en personlig berättelse om flykt och mellanförskap (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2017-09-20
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
211 x 133 x 15 mm
Vikt
292 g
SAB
Lz Modiri, Navid,Ohdi-c
ISBN
9789137149912

Hej syster : en personlig berättelse om flykt och mellanförskap

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-09-20
249
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hej syster. Vad fint att se dig. Välkommen till Sverige. Ställ ner väskan ett tag. Nej, jag behöver inte se ditt pass. Lägg undan dollarsedlarna. Hur har resan varit? Det här är Malmö, det tillhör Sverige.

Så börjar Navid Modiri sin berättelse. I januari 2016 skrev han ett Facebook-inlägg i form av ett välkomstbrev till alla de människor som tvingats på flykt och kommit som nyanlända till Sverige. Brevet riktade sig till en flyktingkvinna han träffade på Centralstationen i Malmö. En kvinna han kände ett släktskap med. En kvinna som skulle ha kunnat vara hans syster. På ett par veckor hade texten delats över tiotusen gånger och gillats av fler än femtiotusen människor.

Nu har Navid skrivit en hel bok i samma anda. Med utgångspunkt i sitt eget liv berättar han om Sverige idag - om integration, flykt och utanförskap - men också om språkets makt att sammanföra människor. Det är en berättelse om svårigheten att anpassa sig till ett nytt land, om att hitta hem, och om flykt i en vidare mening: Kanske befinner vi oss alla egentligen på flykt från någonting?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hej syster : en personlig berättelse om flykt och mellanförskap
  2. +
  3. Vilsna själars paradis : mina år i tantrasektens innersta krets

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vilsna själars paradis : mina år i tantrasekten... av Beatrice Karinsdotter (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hej syster : en personlig berättelse om flykt och mellanförskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En viktig bok, bör läsas av alla, i skolan
    Eva Andersson, 10 april 2019

    En viktig bok som öppnar upp för diskussion och förståelse. Modiri skriver fantastiskt, vackert och lättläst. Jag rekommenderar den till alla läskunniga.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Navid Modiri