Vi mot er (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Björnstad (del 2)
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2017-08-21
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
215 x 145 x 40 mm
Vikt
710 g
SAB
Hc
ISBN
9789137150925

Vi mot er

(50 röster)  |  Läs 14 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-08-21
259
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Det är så enkelt att få människor att hata varandra att det är obegripligt att vi någonsin gör något annat.

Efter de fruktansvärda händelser som skakade Björnstad i första boken berättar Vi mot er historien om månaderna efteråt. De bästa vännerna Maya och Ana lever ut sommaren på en gömd ö och försöker lämna omvärlden bakom sig, men ingenting blir som de hoppas. Rivaliteten mellan Björnstad och grannstaden Hed växer till en ursinnig kamp om pengar, makt och överlevnad som exploderar när städernas hockeylag möts. Samtidigt avslöjas en ung spelares innersta hemlighet och ett helt samhälle tvingas visa vad det egentligen vill stå för. Det kommer sägas att våldet kom till Björnstad det här året, men det är en lögn. Våldet fanns redan här.

Fredrik Backmans Vi mot er, den fristående uppföljaren till Björnstad, är en intensiv skildring av drabbande mänskliga relationer i en liten stad. En berättelse om lojalitet, vänskap och kärleken som utmanar allt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi mot er
 2. +
 3. Björnstad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Björnstad av Fredrik Backman (pocket).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Vi mot er. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  Fabbe, 25 oktober 2021

  Efter att ha läst den fantastiska Björnstad så var jag skeptisk till att känslan från den boken skulle gå att få till en gång till. Jösses som jag hade fel. Den här boken är minst lika bra. i mina ögon finns det få författare som på ett så elegant sätt kan hantera språket på ett så flytande och underhållande sätt. Backmans knivskarpa karaktär och uppbyggnaden av dessa är second to none. Visst finns det en del plastiga karaktärer och en del upprepande berättartekniska grepp så tar det aldrig f... Läs hela recensionen

 2. Sträckläsning!

  Slukade denna bok liksom första delen Björnstad. Älskar de levande gestaltade kataktärerna. Denna bok frigör en flod av känslor hos läsaren. Flera av karaktärerna, främst Benji, har flyttat in i mitt hjärta. Har aldrig någonsin intresserat mig för hockey, eller sport lver huvudtaget men det här är så engagerande. Backman är en mästare på känslor och människor! Det blir en 4a i betyg pga slutet som jag inte tycker håller samma nivå och kvalitet som resten av boken. Och Björnstad är ännu bättre... Läs hela recensionen

 3. Otroligt fånigt.
  Hanna, 12 november 2020

  Boken är skriven för barn men med ett icke barnvänligt innehåll. Känns som han försöker skriva "tänkvärda" saker hela tiden men det blir bara fånigt. Läser inte många sidor innan jag lägger ner den igen, men den upprepar sig hela tiden så det gör inget om man glömmer av vad man läst. Nej, han försöker för mycket och man märker också att han härmat den kvinnliga karaktären i tv-serien "bron" med en av sina karaktärer så det känns lite som hans fantasi börjar sina.

 4. Dryper av politisk korrekthet
  Anni, 9 augusti 2018

  "Vi mot er" är så sprängfylld av svensk så kallad politisk korrekthet att jag har svårt att förstå om Fredrik Backman verkligen menar allvar eller om berättelsen egentligen är en drift med hela den jämställdhetsbesatta samhällsstrukturen. Språket växlar mellan att vara enkelt tillgängligt och omständligt upprepande. Den allvetande författaren vänder sig då och då direkt till läsaren med antydningar om vad som kommer hända i den därför ganska förutsägbara historien. Tyvärr tycker jag att den s... Läs hela recensionen

 5. Stark och nödvändig!
  Gesine Roth Ljungman, 12 februari 2018

  Denna och Björnstad borde läsas som obligatorium på alla högstadie- och gymnasieskolor.
  Det finns en Björnstad på alla svenska orter!

 6. Bok för både d,ä och yngre.
  Ann-Louise Pettersson, 27 januari 2018

  Tyckte boken var bra. Har givit den till barnbarn som tyckte om den första och nu får se vad som
  händer i Björnstad. den riktar sig både till d.ä. och dm yngre.

 7. Fantastiskt skrivet om en händelse i vardagen
  Eva Marie Nilsson, 15 december 2017

  Magiskt skrivet om vardagen och dess stora bekymmer som är så viktigta att uppmärksamma
  Hur tystnad kan förstöra men också hur oväntade mötet kan skapa lösningar och hopp

 8. Världens bästa Backman
  Maria , 2 november 2017

  Fredrik Backman är lika fantastisk som vanligt om inte bättre, rekommenderar starkt Björnstadserien, skratt, gråt och flera sidor där man knappt andas av spänning, förhoppning och bestörtning. Ser med glädje fram emot nästa bok i serien!

 9. Inte ett öga torrt
  Mia, 17 oktober 2017

  Så vackert fångat. Såväl möjligheter och utmaningar inom idrott, familj, vänskap och kärlek som småstadens speciella för- och nackdelar. Tårarna rann i vart och vartannat kapitel!

 10. Måste läsas!!
  Magdalena Elenor Thorén (Boden), 3 oktober 2017

  Har läst den tidigare boken Björnstad, och hade därför ganska höga förväntningar på denna! Som tur var infriades alla förväntningarna + lite till!
  En helt fantastisk bok, inte lika seg som Björnstad när man vant sig hur Backman skriver! Jag läste till 04.00 på morgonen och kunde inte lägga den ifrån mig!! Rekommenderar den till alla!

 11. Vi mot er - med er!
  Berit Maria Åberg, 23 september 2017

  Har inte hunnit läsa den ännu utan förväntar mej en härlig läsupplevelse. Alla tidigare böcker av Backman står i hyllan..... lästa med nöje av hela familjen!

 12. Träffsäker
  Annie, 22 september 2017

  Böckerna om Björnstad fångar människor och mentaliteten i mindre orter och även inom idrotten. Precis som ettan kan man inte sluta läsa när man väl börjar!

 13. Superbra fortsättning av Björnstad!
  LJ, 3 september 2017

  Jag älskar alla böcker från F. Backman och läste Björnstad i vintras. Superbra bok, dock väldigt mörk och nu är den här fortsättningen lika bra - men ännu mörkare. Man fortsätter läsa om karaktärernas utveckling tills alla pusslebitar faller på plats. Författaren använder ett underbart poetiskt språk och man kan inte sluta läsa! Jag kan bara rekommendera den!

 14. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 21 augusti 2017

  Den här boken hade jag skyhöga förväntningar på. Jag älskade den första boken i serien, Björnstad, och jag hoppades verkligen på att den här fristående fortsättningen skulle vara lika bra. Och det var den.

  Jag älskar ju allt Fredrik Backman skriver. Han är en helt outstanding författare, enligt mig. Här är länkar till mina recensioner av hans tidigare böcker: En man som heter Ove, Saker min son behöver veta om världen, Min mormor hälsar och säger förlåt, Britt-Marie var här, Och var... Läs hela recensionen

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Fredrik Backman