Dalskuggan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Åremorden (del 2)
Utgivningsdatum
2021-10-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
223 x 145 x 35 mm
Vikt
581 g
SAB
Hc
ISBN
9789137151083
Dalskuggan (inbunden)

Dalskuggan

(106 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-10-01
259
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Det är sportlov i Åre när ett illa tilltygat lik hittas en bit utanför byn. Offret har inga kända fiender och Årepolisen står rådlös. Hanna Ahlander är kvar på sitt vikariat men hoppas på en fast tjänst. Hennes kollega Daniel Lindskog slits mellan familjen och arbetet.

Samtidigt har en frikyrklig sekt fått starkt fäste i de isolerade byarna nära norska gränsen. Den unga Rebecka drömmer om att tjäna Gud som trofast pastorshustru, men hon blir mer och mer utsatt och isolerad. Ingen tar hennes parti och snart fruktar hon för sitt liv.

När nya hemligheter avslöjas börjar en allt mörkare historia nystas upp. Hanna och Daniel dras in i en komplicerad utredning som handlar om att överleva - till varje pris.

"Dalskuggan" är andra delen i Åremorden. En serie där Viveca Sten väver samman den storslagna naturen med starka karaktärer i rafflande mordgåtor som fullkomligt trollbinder läsaren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dalskuggan
 2. +
 3. Offermakaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Offermakaren av Viveca Sten (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Dalskuggan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Favvoförfattaren V Sten
  Fredde, 5 april 2023

  Gillar skarpt de korta kapitlen på 3-4 sidor där man förflyttas mellan dåtid/år tillbaka och nutid. När relationer och situationer börjar kopplas samman. Halvvägs in i boken är man fast och fast man tänkt släcka lampan 23.55 så fängslas man kvar till 00.35 😇. Mycket god läsbehållning!

 2. Dalskuggan

  Bra spänningsroman av duktig författare. Hon skriver medkännande och det är tidtals svårt att lägga ifrån sig boken. Alla figurer i hennes böcker är mänskliga och ingen är "felfri".

 3. Spännande
  Yvonne Gårdenfjäll (stora höga), 27 april 2022

  Jag har läst boken nu och tyckte lika mycket om denna som den förra boken. Är imponerad av att den skrivs i Norrland där jag varit i flera områden som kommer upp i boken då min pappa är från området.

 4. Spännande
  Annmaj, 31 mars 2022

  Har läst flera av hennes böcker och tycker dom är bra. Svårt sluta läsa man vill veta mera hela tiden. Trevligt när man känner trakterna.

 5. Lättläst bok
  Bodil Brakander, 4 mars 2022

  Spännande, det går inte att sluta läsa. Bästa deckaren jag läst. Bra och trevliga personer som utgör handlingen i boken. +++++

 6. Dalskuggan
  Carina Jorstad, 6 december 2021

  Den var så bra. Läste ut den på tre dagar. Hoppas det kommer ny bok av Viveka Sten. Hon är en så bra författare.

 7. Riktig bladvändare!
  Kaffeläsaren, 24 november 2021

  Spännande läsning som är helt omöjlig att lägga ifrån sig. Jag har inte läst den första delen i serien men trots det så är boken lätt att komma in i och karaktärerna likaså. Men nu måste jag läsa den också för att se hur det började med Hanna och Daniel.

 8. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 23 november 2021

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Dalskuggan är den andra boken i Viveca Stens nya serie Åremorden, som utspelar sig i Åre, till skillnad från hennes tidigare bokserie som utspelar sig i Sandhamn. Den första boken i den här nya serien heter Offermakaren. Jag tyckte om den boken, precis som jag har gjort med alla böckerna i Sandhamns-serien, och jag tyckte även om den här boken. Kommer absolut följa serien i framtiden. Lättläst, spännande, fina miljöer, bra karaktärer, och inte helt förutsägbar. Kan rekommenderas.

 9. Så så bra!
  Jennie Tapper Orraryd, 18 oktober 2021

  Den är helt fantastisk! Älskar att man får en del "privat" och en del "jobb" för karaktärerna. Det är så väldigt spännande att följa båda sidor.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Viveca Sten