Blå längtan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
430
Utgivningsdatum
2018-09-05
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
230 x 155 x 30 mm
Vikt
735 g
SAB
Hc
ISBN
9789137151113
Blå längtan (inbunden)

Blå längtan

(19 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-09-05
205
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En varm och gripande roman om två maskrosbarn som förs samman av ödet. De föds samma dag, den 12 februari 1950. Naomi i Nigeria, Pia i Sverige. Naomi ser annorlunda ut och förskjuts av sin familj. Hon räddas av Jorinda som kan allt om läkande växter och låter henne växa upp på savannen med elefanter och lejon som vänner. Pia föds på Södra BB i Stockholm, i välfärdens Sverige, men hennes föräldrar är alkoholister och uppväxten i ett missbrukarhem sätter djupa spår.

Jorinda mördas och Naomi hamnar på barnhem. Dit kommer den svenska överläkaren Birgitta Kronwall som lägger märke till att den lilla flickan blir utstött av de andra barnen. Flickan har läppspalt och anses bära "det onda märket". Naomi får följa med till Sverige, ett Sverige där man ytterst sällan ser människor med en annan hudfärg. I den helvita skolan i förorten Årsta i Stockholm möts Naomi och Pia. Och från den stunden flätas deras liv samman.

Blå längtan är en stark berättelse om människors lika värde och en värld i förändring. Andra världskrigets fasor ligger bara några år bort och sextiotalet sveper in med ny ungdomskultur, nytt mode, ny musik, en ny frihet. Naomis och Pias oförutsägbara livsresor rymmer såväl sorg och glädje som dramatik och kärlek, och som en röd tråd löper deras starka vänskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blå längtan
 2. +
 3. Älvornas kulle

De som köpt den här boken har ofta också köpt Älvornas kulle av Elisabet Nemert (pocket).

Köp båda 2 för 284 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Blå längtan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Blå längtan
  Helena Gävert, 17 januari 2021

  Elisabeth Nemert väver väv av drömmar visioner samt en hel del mod och kärlek.Hennes böcker knyter samman människosläktet och naturen på ett underbart sätt och när boken tar slut så känner man ett vemod för att berättelsen är slut,man vill bara ha mer

 2. Elisabet Nemert underbar författare
  Maialis Bogelid, 22 mars 2019

  Elisabet Nemert är en underbar författare. Jag har läst alla 8 böcker hon skrivit. Blå Längtan är nog den bästa av de 8 böckerna men även Bortom Stjärnan var mycket bra. När det gäller Blå Längtan har jag köpt en till mej själv, ytterligare fyra böcker som mina vänner fått i present. Tack till Elisabet Nemert!

 3. Bästa bok
  Ing-Marie Birgitta Forsman, 21 januari 2019

  En av dom bästa böcker jag läst vill att den inte skulle ta slut varm kärleksfull underbar Läs den tack

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Elisabet Nemert