Britt-Marie var här (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-07-01
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137151588

Britt-Marie var här E-bok

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2017-07-01

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Britt-Marie, 63, är faktiskt inte passivt aggressiv. Det är bara det att smuts, repor och felaktigt organiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. Hon har just lämnat ett 40-årigt äktenskap och liv som hemmafru, och det enda arbete hon kan få finns i Borg, ett finanskrisdrabbat samhälle vid en väg där allt är nedlagt utom den ölstinkande pizzerian.

Britt-Marie avskyr fotboll, Borg har inget annat än fotbollen kvar. Det är sannerligen inte en början på en underbar vänskap. Men när byns ungdomslag behöver en tränare så desperat att de till slut är redo att ge jobbet till vem som helst,då bryr de sig inte om petitesser som att hon absolut inte vill ha det. När Britt-Marie dessutom blir utbjuden på dejt av en polis och bryter handen i ett solarium finns det ingen återvändo.

"Britt-Marie var här" är en kärlekshistoria och en kärleksförklaring. Om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja, och om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Britt-Marie var här. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sannerligen
  Lars Andersson, 26 augusti 2021

  Ja, Britt-Marie är sannerligen ingen dussinkvinna. Fint att få tillbringa tid med henne i Borg, och följa hennes utveckling från den hon var i "Min mormor..."
  Jag läste den som godnatt-bok för min 12-årige son. Mysigt och roligt. Vi spekulerade hela vägen hur det skulle gå för Britt-Marie och alla de andra som vi mötte längs vägen.
  Rekommenderas - om det nu behöver sägas.

 2. Vardagsliv
  Britt-Marie , 7 mars 2019

  Enkel , lättläst feel good bok som ger nöje för stunden. Inget djupsinnigt att fundera över. En ganska vanlig vardagshändelse som är både sorglig och glad med ett ganska förväntat slut.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Fredrik Backman