Och eken står där än (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
326
Utgivningsdatum
2019-09-18
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
220 x 145 x 25 mm
Vikt
464 g
SAB
Hc
ISBN
9789137152394
Och eken står där än (inbunden)

Och eken står där än

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-09-18
192
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En gripande roman om saknad, skuld och stark vänskap - men också om att hitta tillbaka till sig själv efter en destruktiv relation. Esther har tappat fotfästet efter en svår skilsmässa och helgerna utan sonen Adrian är plågsamt ensamma. Varannan lördag promenerar hon till en gammal ek på en äng vid vattnet. En dag möter hon Rut där, en äldre dam med fantastisk förmåga att fokusera på det vackra i livet. Rut minns sin ungdom och Esther fascineras av hennes berättelser. En oväntad och stark vänskap utvecklas mellan de två kvinnorna. Men allt är inte som det verkar, vad är det för hemligheter som Rut döljer? Sökandet efter svar tar Esther till Comosjön i Italien där bilden av ett betydligt mer komplicerat livsöde växer fram.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Och eken står där än
 2. +
 3. En låda apelsiner

De som köpt den här boken har ofta också köpt En låda apelsiner av Lena Einhorn (inbunden).

Köp båda 2 för 421 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Och eken står där än. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vacker och vemodig berättelse!
  Lollos bokhörna, 19 oktober 2019

  Esther har tappat fotfästet efter sin skilsmässa. Hon lever för tiden med sin son och tiden utan honom är ensam. Varannan lördag promenerar Esther till en gammal ek på en äng vid vattnet. En dag möter hon Ruth där. Ruth är en äldre dam som berättar historier om sin ungdom. En stark vänskap växer fram mellan kvinnorna och Esther kan berätta om det som är svårt för Ruth. Men en dag är den gamla damen borta och Esther blir orolig. Var är Ruth?

  Som tidigare böcker av Sofia Lundberg är de... Läs hela recensionen

 2. Vacker berättelse
  Kaffeläsaren, 15 oktober 2019

  Och eken står där än är en fin berättelse om vänskap som kan uppstå där man minst anar det. En vänskap mellan olika generationer där man delar förtroligheter och tuffa delar av sitt liv. De tär en berättelse som är sorglig, fin och full av hopp. Författaren målar levande karaktärer som jag blir väldigt berörd av och känner sympatier för. Miljöerna med den fina eken målas upp så väl att jag ser Rut och Ester tydligt sitta där på bänken och gråta, skratta och dela livet. Jag blir nästan lite av... Läs hela recensionen

 3. Fantastiskt fin och välskriven bok.
  veronicas_bok_bak_liv, 14 oktober 2019

  Jag har läst Sofias tidigare böcker "Den röda adressboken" och " Ett frågetecken är ett halvt hjärta" två fantastiska böcker. Och denna bok är inget undantag, jag älskar det fina omslaget. Boken är välskriven med fantastiska miljöbeskrivningar. Texten är fantastisk, jag kan inte sätta fingret på vad det är men Sofia skriver med så mycket känslor och på ett sätt som att jag själv sitter där på bänken under eken och lyssnar på Rut och Esther. Jag blir så berörd av denna bok, både av Rut och Est... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Sofia Lundberg