Den enda historien (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2018-10-17
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Mats Hörmark
Originaltitel
The only story
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
211 x 130 x 18 mm
Vikt
330 g
SAB
Hce
ISBN
9789137153117

Den enda historien

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-10-17
249
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den enda historien är en roman om spillrorna av en kärleksrelation. Osentimentalt skildrar Julian Barnes, författare till Känslan av ett slut, hur den första kärleken kan vara livsavgörande. Och hur minnet både kan undfly och bedra oss

När Paul i början av 1960-talet träffar Susan är han student och nitton år gammal. Hon är fyrtioåtta, gift och har två vuxna döttrar. Paul är stolt över att förhållandet bryter mot konventionen, att det retar hans föräldrar. Men han ser också Susan som sitt livs stora kärlek. Susan är mer realistisk och redan från början övertygad om att Paul kommer att lämna henne. När de får möjlighet att leva tillsammans, långt från Susans våldsamma och alkoholiserade man, ställs det slutligen högre krav på deras kärlek än Paul kunnat föreställa sig.

Nu, långt senare, ser han tillbaka på deras relation. De flesta, menar han, har egentligen bara en enda historia i livet som är värd att återge. Och medan han vrider och vänder på minnena som förföljt honom, berättar han sin. Om den kärlek som gjort honom till den han är.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den enda historien
  2. +
  3. Livslägen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livslägen av Julian Barnes (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den enda historien. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Den enda kärleken.

    Författaren prövar kärlekens styrka, hur stora svårigheter kan den bära? Är kärleken evig? Finns det bara en enda kärlek? Vi får följa en nittonårig man genom livet med sin stora kärlek.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Julian Barnes