Glasvinge (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Köpenhamnsserien (del 2)
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2020-04-29
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Margareta Järnebrand
Originaltitel
Glasvinge
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
223 x 143 x 29 mm
Vikt
485 g
SAB
Hce
ISBN
9789137153322

Glasvinge

(21 röster)  |   Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-04-29
249
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den danska succéförfattaren Katrine Engberg är tillbaka med en ny bok i Köpenhamnsserien. En död kvinna hittas naken i en fontän på ett torg vid Ströget, stadens stora gågata. Hennes kropp är täckt av märkliga, symmetriska skärsår. Av allt att döma har hon avlidit av kraftig blodförlust. Polisen Jeppe Kørner får ta hand om fallet, men denna gång utan sin partner Anette Werner, som är föräldraledig. Utredningen för Kørner till hjärtat av den danska hälsovården. En värld präglad av empati och omvårdnad, men där mörka ambitioner och girighet lurar under ytan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Glasvinge
 2. +
 3. Vådaskott

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vådaskott av Katrine Engberg (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Glasvinge. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fint språk och karaktärer men svagare än debuten.
  Sissinghurst, 2 februari 2021

  Efter debutboken såg jag mycket fram emot denna uppföljare, men här är det som om Katrine skrivit två separata böcker och slagit ihop dem till en.
  Historien om den åldrande författaren och den vackre solochvåraren ligger helt särskild från huvudhistorien. Jag hoppades länge att hon skulle lyckas sy ihop historierna på slutet, men icke. Jag förstår att hon velat behålla den äldre skrivande damen, men tyvärr misslyckats med att göra det helgjutet.
  Trots allt klart läsvärd med en spänn... Läs hela recensionen

 2. Spännande och oförutsägbar bladvändare!

  Det är bara att konstatera, danskarna är bra på att göra deckare, både som bok och film. Denna bok är inget undantag.

  Jag fastnade direkt för Katrine Engbergs sätt att skriva. Både miljöer och personer målas upp på ett inbjudande sätt och det är lätt att lära känna de olika karaktärerna. Det är bra driv, det händer hela tiden något nytt och boken tar många oväntade vändningar. Jag har mycket svårt att lägga ifrån mig boken.
  Författaren tar även upp psykisk ohälsa och människors u... Läs hela recensionen

 3. Spännande historia!
  Lollos bokhörna, 7 september 2020

  En mördad kvinna hittas i en fontän på Ströget i Köpenhamn. Kroppen är täckt av märkliga, symmetriska skärsår och det blir ett tufft fall för polisen Jeppe Kørner. Det är en utredning som tar honom och polisen till den danska hälsovården som visar sig dölja många hemligheter.

  Glasvinge är den andra delen i Köpenhamnsserien om poliserna Jeppe Kørner och Anette Werner där den första boken heter "Krokodilväktaren".

  Jag fastnade i boken och släppte den när den var slut. En grymt... Läs hela recensionen

 4. Spännande historia
  veronicas_bok_bak_liv, 28 juli 2020

  Glasvinge är den andra delen i Köpenhamnserien om poliserna Jeppe och Anette. Boken börjar med att en kvinna hittas död och naken i en fontän på ett torg vid Ströget. Jeppe för själv ta hand om detta fall då Anette är hemma för föräldrarledighet. Fler människor hittas döda i fontäner de närmaste dagarna och Jeppe arbetar för fullt för att lösa fallet och Anette kan inte låta bli att rota runt runt bakom ryggen trots att hon är hemma på sin mammaledighet.

  Jag har inte läst den första... Läs hela recensionen

 5. Bra strandläsning
  Mats Pettersson, 26 juni 2020

  Välskriven och bra bok, men tyvärr inte så spännande. Jag gillar bokens huvudpersoner men i övrigt var det lite väl många namn och stickspår att hålla reda på. Boken är perfekt för en dag på stranden. Ser fram mot nästa i serien.

 6. Väldigt bra!
  Kaffeläsaren, 18 juni 2020

  Glasvinge är den andra delen i Köpenhamnsserien. Jag läste den första delen, Krokodilväktaren i höstas och gillade den. Huvudkaraktärerna Jeppe och Anette tilltalade mig och jag efterlyste då att få lära känna även Anette lite bättre och till min glädje får jag det i Glasvinge. I den här boken ligger fokuset istället mer på Anette än Jeppe och vi får lära känna henne privat som nybliven mamma med allt vad det innebär. Det här en riktigt trevlig deckarserie, jag har alltid haft en förkärlek fö... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Katrine Engberg