Sparven (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2020-11-04
Förlag
Bokförlaget Forum
Originaltitel
Skeviksborna
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
222 x 143 x 30 mm
Vikt
500 g
SAB
Hc
ISBN
9789137154091
Sparven (inbunden)

Sparven

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-11-04
247
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En gripande historisk roman om djupaste mörker men också klaraste ljus. Den unga kvinnan Sparven lever bland de fattigaste i Stockholm i mitten av 1700-talet när hon lockas av en ny sekt i Skevik ute på Värmdö. Hennes far, dödgrävaren vid Johannis kyrka, har tagit hand om henne efter det att modern lämnade dem för många år sedan. När han plötsligt försvinner är hon helt övergiven. I sin ensamhet börjar hon söka efter både ett nytt sammanhang och sin mor. Och dessutom sanningen om vad som hänt fadern. Men faror lurar överallt i staden och det är omöjligt att veta vem som går att lita på. Frågan är om sekten kan hjälpa Sparven eller om allt bara kommer att bli ännu värre.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sparven
 2. +
 3. Häxorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Häxorna av Elisabeth Östnäs (pocket).

Köp båda 2 för 336 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Sparven. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jag känner stanken från 1700-talets Stockholm!

  Oj vad det var svårt att lägga ifrån sig boken för att göra något vettigt. Hade jag kunnat hade jag nog läst hela i ett svep.

  Jag vet inte riktigt vad det är som fångar mig. Är det det historiska perspektivet? Är det mord och konspirationer? Är det de kvinnliga ögonen genom vilken allting ses? Eller är det de fantastiska miljöskildringarna?

  Elisabeth Östnäs har verkligen lyckats få till en helhet som trollbinder mig. Det märks att det ligger mycket research bakom boken. Mång... Läs hela recensionen

 2. En osentimental skildring av 1700-talets Stockholm
  -, 6 december 2020

  Elisabeth Östnäs skriver om en svunnen tid, om ett Stockholm långt ifrån som vi känner det idag. Hon beskriver ett Stockholm i svår fattigdom, politiska oroligheter och stora klasskillnader samt en fruktansvärd kvinnosyn.Det märks att författaren besitter stor kunskap om den tiden och om vår huvudstad. Jag tycker att just här finns bokens stora styrka, i miljöbeskrivningarna och det historiska perspektivet. Det här är en osentimental berättelse utan förskönande omskrivningar. Huvudpersonen S... Läs hela recensionen

 3. En riktig bladvändare om om 1700-talet
  Kristina Sjögren, 27 november 2020

  Sparven handlar om en ung stockholmsflicka i mitten av 1700-talet som uppfostras av sin pappa dödgrävaren. När män i grå kappor synas i området nattetid och lämna fattiga människor mördade med värjstick efter sig börjar Sparvens pappa undersöka saken, och försvinner. Samtidigt dyker plötsligt Sparvens mor, som har varit försvunnen i åratal, upp och vill ta med sig Sparven till sekten hon tillhör¿
  Detta är en bladvändare om en politiskt instabil tid i Sveriges historia som öppnade luckor f... Läs hela recensionen

 4. Jag förflyttades till Stockholm på 1700talet.
  Britt Adolfsson, 26 november 2020

  Kändes som om man var med och greps av berättelsen som kändes verklig. Språket är rikt vackert och jag lärde mig . Osentimentalt och mustigt ibland. Smärtsamt. Jag gillar karaktärerna . Sparven är ärlig sann och varm människa.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Elisabeth Östnäs