Gangsterparadiset : så blev Sverige arena för gängkriminalitet, skjutningar och sprängdåd (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2020-09-21
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
232 x 158 x 28 mm
Vikt
581 g
SAB
Oepa-c,Oabkba-c
ISBN
9789137155487

Gangsterparadiset : så blev Sverige arena för gängkriminalitet, skjutningar och sprängdåd

(64 röster)  |   Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-21
255
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En avslöjande djupdykning i den nya gängkriminaliteten, skriven av Sveriges främsta kriminalreporter. Människors rädsla och otrygghet dominerar numera samhällsdebatten. Sverige har blivit ett europeiskt undantag där polisen tycks stå maktlös när unga män skjuter med automatvapen, tonårspojkar kastar handgranater och oskyldiga dödas. Hur har vi hamnat här? Genom att granska flera av de mest våldsamma grupperingarna blottlägger Lasse Wierup gärningsmännens drivkrafter och polisens brister. Vad krävs för att samhället ska återta makten och skapa trygghet för medborgarna? Wierup är författare till böcker som Svensk maffia och Helvetet inifrån. Gangsterparadiset är en bok för alla som vill förstå Sverige år 2020.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gangsterparadiset : så blev Sverige arena för gängkriminalitet, skjutningar och sprängdåd
 2. +
 3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 344 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Gangsterparadiset : så blev Sverige arena för gängkriminalitet, skjutningar och sprängdåd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd
  Daniel Lisselgård, 23 mars 2022

  Mycket läsvärd bok som alla borde läsa, allra helst våra politiker. Kan inte sluta läsa boken när jag väl har satt mig ner med boken i handen

 2. Viktig dokumentation
  Ulf Christer Hansson, 7 oktober 2021

  Mycket viktig bok om ett viktigt samhällsproblem. Förhoppningsvis har våra beslutsförfattare läst detta och förstått vad som ska göras för att lösa problemen.

 3. Faktaspäckad nutidsbild av Sverige
  Hans Hedström, 16 september 2021

  Rekommenderas varmt till den som vill få en faktaspäckad inblick i ett samhälle där kriminella tillåtits breda ut sig allt mer.

 4. Har köpt 2 av denna bok!! En att ge bort!
  Bo Hofvander, 3 april 2021

  Innehållet fyller en mycket viktig uppgift för att ge den aningslösa och ofta okunniga allmänheten ett kunskapslyft om hur det går till i den importerade kriminella miljön i Sverige och är därför ett "måste" för alla som känner oro och anser att vårt land blivit farligt att leva i.

  Vill också rekommendera Tege Tornvalls bok "Tänk om det blir kallare?". Den tar sakligt upp fakta om vad som påverkar klimatet och är därför också ett kunskapslyft om sådant vi sälla får läsa om i våra tid... Läs hela recensionen

 5. Den beskriver verkligheten
  Nils Enar Christer Jendrén, 25 februari 2021

  Även om jag inte har hunnit till sista sidan i denna bok så kan jag bara inse att den beskriver den kriminella verkligheten i landet samt hur illa det är med integrationen i landet. Sedan har jag noterat att vårat rättssystem inte är vad det borde vara där straffpåföljden är allt för låg för de kriminella det triggar dem bara att fortsätta sin bana samt att jag förstår den hopplösa situation polisen befinner sig i när brottslingarna i princip lämnar inburningen lika fort som de hamnade där. S... Läs hela recensionen

 6. Gangsterparadis i Reinfeldts och Löfvéns spår
  Sven-Eric Bergström, 16 februari 2021

  Vad tyckte du om Gangsterparadiset av Lasse Wierup? Det undrar Bokus eftersom jag är kund. Jo, jag tycker att det är ett viktigt dokument över Sveriges misslyckade invandrings- och kriminalpolitik. Fredrik Reinfeldt, Stefan Löfvén, Morgan Johansson och andra ansvariga borde tvingas högläsa ur boken offentlig varje dag. Boken beskriver det laglösa kaos som håller på att förstöra vårt land. Den avslöjar hur juridisk praxis med straffrabatter, mängdrabatter och "fega" tingrätter gör att fängels... Läs hela recensionen

 7. Oerhört engagerande
  Ingrid Johansson, 17 januari 2021

  Mycket engagerade bok som verkligen berör och upprör. Man blir chockad av att verkligheten ser ut som den gör kan verkligen rekommendera denna boken

 8. Gangsterparadiset av Wierup
  Oroad, 5 november 2020

  Sådana händelser borde varje skattebetalare få inblick i! Mycket läsvärt. Statsmakterna måste komma till skott för att få bukt med brottsligheten. Sveriges ekonomi står på spel, så ock skattebördan även för nästa generation av ärliga svenska skattebetalare!

 9. Sanningen!
  Björn A, 13 oktober 2020

  Boken borde vara obligatorisk läsning för våra makthavare. Den bör få dem att förstå vad som gått fel och hur det ska angripas.

 10. Guiden till ett bättre vetande
  Glenn Z, 6 oktober 2020

  Den överlägset bästa boken av Lasse Wierup.
  Gedigen med bra berättarteknik och bra faktaredovisning med källhänvisning.
  Genomtänkta analyser som för en lekman är lätt att ta in och lätt att ta till sig och förstå.
  Ämnet är naturligtvis lika svårt som känsligt för de flesta på ett eller annat sätt.
  Kanske ingen kioskvältare för dem som vill ha enkla lösningar och svar på stora och svåra frågor.
  Ser redan fram emot nästa bok.

 11. Besviken
  Sara , 27 september 2020

  Hade höga förväntningar - men trots ett gediget material lyckas författaren aldrig komma in på djupet, känns som att han bara lyckas skrapa på ytan på den större berättelsen. Läs någonting annat i genren!

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Lasse Wierup