Vinnarna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Björnstad (del 3)
Antal sidor
750
Utgivningsdatum
2021-10-06
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Lilja, Per (form) / Film, Intermission (form)
Dimensioner
222 x 150 x 53 mm
Vikt
865 g
SAB
Hc
ISBN
9789137155524
Vinnarna (inbunden)

Vinnarna

(26 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-10-06
255
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Det här är en liten berättelse om stora frågor: Vad är en familj? Vad är en hockeyklubb? Vad är ett samhälle? Och vad är vi redo att offra för att skydda dem?

Det har gått två år sedan allt som ingen vill tänka på hände, alla har försökt gå vidare men något med den här delen av skogen låter oss aldrig riktigt göra det. Vi är en stad med sorg i hjärtat och våld i luften, vi älskar sagor med lyckliga slut men innerst inne visste vi nog alltid att det här inte var en sådan. Det börjar med en storm, den här gången, och slutar med en eld. Någon som har varit borta länge är på väg hem. Någon begravs. Någon blir kär, någon drömmer om NHL och någon drömmer om hämnd. Någon sover rygg mot rygg med sin bästa vän, någon försöker laga sitt äktenskap och någon försöker rädda sina barn. Någon hatar, någon slåss, någon tar ett skjutvapen och går mot en ishall. Allt vi kämpat för kommer inte överleva, alla vi älskar kommer inte bli gamla.

Så vad är en familj? En hockeyklubb? Ett samhälle? De är summan av våra val. Vad är vi redo att offra för att skydda dem?

Allt. Bara allt.

Detta är den sista delen i Fredrik Backmans älskade trilogi om Björnstad. De två första böckerna, "Björnstad" och "Vi mot er", nådde New York Times bästsäljarlista och blev tv-serie på HBO. "Vinnarna" är ett drabbande, våldsamt och djupt kärleksfullt slut på historien om hockeystaden och dess människor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vinnarna
 2. +
 3. Vi mot er

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi mot er av Fredrik Backman (inbunden).

Köp båda 2 för 514 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Vinnarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Perfekt avslut på en magisk bokserie
  Fabbe, 1 september 2022

  Perfektion, ren magi.

  För mig är det här ett mästerverk och det är exakt så här en bok skall vara såsom jag ser det. Maximal underhållning.

 2. Avslöjande berättarperspektiv
  Anni, 7 augusti 2022

  Jag, som alltid blundar när de visar vad TV-program ska handla om och knappt vill läsa böckers baksidetext för att inte läsupplevelsen ska äventyras, har ingenting till övers för den berättarteknik som praktiseras i "Vinnarna", där Backman genom en allvetande berättarröst hela tiden avslöjar vad som komma skall längre fram i handlingen. Inte heller har jag något till övers för de floskler som hällts ut över boksidorna. Jag minns inte att jag uppfattade de två tidigare böckerna i serien på det... Läs hela recensionen

 3. Bästa boken jag läst!
  Gunsan, 16 januari 2022

  Den här boken kan man inte lägga ifrån sig någon längre stund, trots de över 700 sidorna. Grät ibland och ville inte att den skulle ta slut. Det är helt klart en av de bästa böcker jag läst. De andra två om Björnstad och Hed är också väldigt bra.

 4. Önskar att den inte tog slut
  Josefine Jonsson, 15 november 2021

  Åter igen blir jag knockad av språket och hur Backman lyckas skapa en fantastisk läsupplevelse som känns i hjärtat på riktigt. Jag är avundsjuk på alla som har trilogin kvar att läsa!

 5. Vinnarna
  Madde , 21 oktober 2021

  Del 3 i Björnstadsserien. Minst lika fantastisk som de två första. Han skriver så vackert så man ibland måste stanna upp och läsa om. Den handlar förstås om ishockey, men mest om alla fantastiska människor runt omkring. Ibland gråter jag och ibland blir jag glad. Det är en underbar bok som jag rekommenderar alla att läsa!

 6. Värd lång väntan.

  Efter en väntan som varat i fyra år får jag äntligen återse Björnstad och dess karaktärer. Underbart! Som vanligt är språket fantastiskt. Jag har upplevt alla känslor med denns bok. Rekommenderas varmt. Nu börjar nästa väntan, den till Fredrik Backmans nästa bok. Om det kommer någon. Samtliga av hans böcker är bra men Björnstadtriologin är outstanding.

 7. Betyg: 10 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 11 oktober 2021

  Betyg: 10 av 5 - 📚 - Jaha. Vad ska man säga om den här boken då. Känns som om alla superlativer är slut när det gäller Fredrik Backmans böcker. Jag har skrattat, jag har lett, jag har gråtit, jag har fått ont i magen, och jag har fått ont i hjärtat. Jag ville läsa snabbt, för att få veta hur allting slutade, men jag ville ändå inte att boken skulle ta slut. Jag har ju ändå väntat i fyra år på att få läsa den tredje och avslutande boken i Björnstad-trilogin. Och den var väl värd att vä... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Fredrik Backman