Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Asker (del 1)
Antal sidor
490
Utgivningsdatum
2022-09-28
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Bandicksson, Marcell (form)
Dimensioner
223 x 144 x 37 mm
Vikt
563 g
SAB
Hc
ISBN
9789137155630
Bortbytaren (inbunden)

Bortbytaren

(49 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-09-28
239
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bortbytaren Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nominerad til Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa svenska kriminalroman 2022!

Första delen i Askerserien, en spänningssvit som utforskar det annorlunda och avvikande.

Den egensinniga kriminalinspektören Leonore Asker ser ut att ha chefskapet för Malmös grova brottsrotel inom räckhåll. Men mitt i ett högprofilerat kidnappningsfall väljer ledningen att "befordra" henne till chef över den så kallade Avdelningen för förlorade själar, en enhet för udda utredningsärenden i polishusets källare.

Trots förödmjukelsen dras Asker in i ett av de egendomliga fallen. Någon placerar ut små olycksbådande figurer i ett modelljärnvägslandskap och en av dem visar sig föreställa den kidnappade kvinnan.

Fallets kopplingar till det gömda och förfallna får Asker att kontakta Martin Hill, lektor i arkitektur med ett intresse för urban exploration. Snart misstänker Asker och Hill att bortom det till synes banala ruvar en ovanlig sorts ondska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bortbytaren
 2. +
 3. Glasmannen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Glasmannen av Anders De La Motte (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Bortbytaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. RYSAR-KRIMMINALHISTORIA av bästa kvalite.
  Harald Makar, 28 juni 2023

  STENHÅRT och ruskigt från första sidan till den sista.Med karaktärer som både växer visar medmänsklighet och subtila trevande försök till vänskaplig vänlighet.Framför allt inom den kollegiala polisiära atmosfären.Ondskan i denna bok finns med utan att bli förklarad med pekpinnar eller med någon som helst ursäkt.Den kan man själv som läsare få bedömma eller döma.Likväl lyckas författaren beskriva mycket obehagliga situationer utan att grotta ner sig i enkla trick.Det blir upp till läsarens eg... Läs hela recensionen

 2. Viss besvikelse, kopia på Adler Olsens avd Q avdQ
  Inkri, 27 mars 2023

  Blev oerhört besviken på att det blev en kopia på den danska serien med degradering till källaren.
  Karaktärerna Leo och Hill mycket intressanta, men storyn blev lite väl spektakulär. För mycket, lite overkligt.
  Ändå svårt att släppa den och väntar på fortsättningen med Prepper-Per.

 3. Fantastiskt bra!
  Bokhyllaniskuggan, 9 januari 2023

  Och så var årets första bok utläst och vilken start på det nya årets det blev. Det bådar gott för 2023. Detta är rätt och slätt en förbannat bra bok, Anders de la Motte är här i sitt esse.

  För det första tycker jag mycket om karaktärerna, de är fint tecknade och intressanta. Jag ser fram emot att få lära känna dem ännu bättre i kommande böcker! Och så intressant att läsa om urban exploration, miljöerna målades verkligen upp trovärdigt och kusligt.

  Det finns en humoristisk to... Läs hela recensionen

 4. Fantastisk!

  Bland det bästa jag läst på länge! Otroligt spännande genom hela boken. Svår att lägga ifrån sig. Sträckläste! Kommer läsa fler böcker av denna författare.

 5. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 29 oktober 2022

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Anders de la Motte tillhör verkligen en av mina absoluta favoritförfattare, jag har läst alla hans utgivna böcker, och nästan alla har fått toppbetyg av mig. Jag har älskat dom alla, dom tre böckerna i Geim-trilogin, dom två böckerna i MemoRandom-serien, dom fyra böckerna i Årstidskvartetten, och dom två böckerna i Morden på Österlen-serien. Så jag hade självklart höga förväntningar på den här boken, som är den första boken i en planerad ny serie, Asker-serien. Och... Läs hela recensionen

 6. En bladvändare
  A. Wihlgaard, 10 oktober 2022

  Alltid gillat Anders de la Mottes böcker. Men Bortbytaren, är något bland det bästa jag läst. Otroligt otäckt spännande. Ser fram emot nästa bok, och nästa....och.....

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Anders De La Motte