Bortbytaren (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Asker (del 1)
Utgivningsdatum
2022-09-28
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137155678

Bortbytaren E-bok

(29 röster)  |   Läs 5 recensioner
E-bok,  Svenska, 2022-09-28

Styckköp

64
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Nominerad til Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa svenska kriminalroman 2022!

Första delen i Askerserien, en spänningssvit som utforskar det annorlunda och avvikande.

Den egensinniga kriminalinspektören Leonore Asker ser ut att ha chefskapet för Malmös grova brottsrotel inom räckhåll. Men mitt i ett högprofilerat kidnappningsfall väljer ledningen att "befordra" henne till chef över den så kallade Avdelningen för förlorade själar, en enhet för udda utredningsärenden i polishusets källare.

Trots förödmjukelsen dras Asker in i ett av de egendomliga fallen. Någon placerar ut små olycksbådande figurer i ett modelljärnvägslandskap och en av dem visar sig föreställa den kidnappade kvinnan.

Fallets kopplingar till det gömda och förfallna får Asker att kontakta Martin Hill, lektor i arkitektur med ett intresse för urban exploration. Snart misstänker Asker och Hill att bortom det till synes banala ruvar en ovanlig sorts ondska.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Bortbytaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Har sällan fastnat så mycket i en bok!
  Sofie Samuelsson, 30 april 2024

  Helt otroligt bra, spännande och rejält obehaglig i vissa delar. Inget för någon som har klaustrofobi!! Jag fick läsa med halva ögat när det var som läskigast (precis som att det skulle hjälpa) men som när man håller handen framför ögonen när man ser en läskig film.

 2. Bra persongalleri och intressant historia
  Joacim Lindbäck, 26 november 2022

  Ett bra persongalleri med bra beskrivningar av de personer som ingår. Spännande och intressant utveckling av historien. Kommer helt klart att köpa nästa bok i serien.

 3. De La Motte är inte bara en hejare på spretiga...
  Kistalight/Thompa, 11 november 2022

  De La Motte är inte bara en hejare på spretiga poliskollektiv utan leker också med beskrivningen av Malmös socioekonomiska geografi, kanon om skogar, ruinromantik för nedlagda fabriker (urban exploration), hillbillies och gamla militära bergrum i nordvästra Skåne med skräckisatmosfär. Nördar som bygger modelljärnvägar med miniatyrlandskap har också en viktig roll i handlingen och dessutom spelar ondskan som en form av diagnos en viktig roll.

  Bortbytaren är en riktig bladvändare, Ande... Läs hela recensionen

 4. Hemmamiljö
  Nina Marie Embrin (Malmö), 9 november 2022

  Jag bor i Malmö och har gjort så hela mitt liv. Tycker alltid det är extra trevligt att läsa en bok där man känner igen miljöer och platser. Anker är en speciell person med en lite mörk bakgrund vilket gör att man vill veta mer hela tiden. Bra och spännande bok .

 5. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 29 oktober 2022

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Anders de la Motte tillhör verkligen en av mina absoluta favoritförfattare, jag har läst alla hans utgivna böcker, och nästan alla har fått toppbetyg av mig. Jag har älskat dom alla, dom tre böckerna i Geim-trilogin, dom två böckerna i MemoRandom-serien, dom fyra böckerna i Årstidskvartetten, och dom två böckerna i Morden på Österlen-serien. Så jag hade självklart höga förväntningar på den här boken, som är den första boken i en planerad ny serie, Asker-serien. Och... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Anders De La Motte