Stormvakt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Strindbergserien (del 1)
Antal sidor
490
Utgivningsdatum
2020-11-05
Förlag
Bokförlaget Forum
Originaltitel
Ängelns som försvann
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
233 x 160 x 38 mm
Vikt
738 g
SAB
Hc
ISBN
9789137156804

Stormvakt

(149 röster)  |  Läs 18 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-11-05
237
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Efter en räcka framgångsrika spänningsromaner startar Kristina Ohlsson med "Stormvakt" en ny deckarserie om den stillsamme före detta finansmannen August Strindberg. Han anländer till Hovenäset i Bohuslän samma blåsiga natt som den mycket omtyckta läraren Agnes spårlöst försvinner. Bakom sig har August lämnat en framgångsrik karriär för att förverkliga sin dröm och öppna "Strindbergs second hand". Äntligen ska han få ägna sig åt något han älskar, och dessutom på en plats som han längtat efter att återse.

Men hela västkustidyllen skakas av Agnes försvinnande. Polisen, med den empatiska och drivna Maria Martinsson i spetsen, söker efter henne dag och natt. Hoppet om att Agnes ska hittas vid liv blir allt mindre. Vad är det hon har råkat ut för? Och varför får August den obehagliga känslan av att han själv sitter på en del av gåtans lösning?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stormvakt
 2. +
 3. Isbrytare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Isbrytare av Kristina Ohlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 494 kr

Kundrecensioner

Det finns 18 recensioner av Stormvakt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Traditionell
  Mandolin, 21 april 2022

  Långt från den bästa jag läst, därtill alltför rörig och osannolik intrig. Visst måste man ta sig friheter med det sannolika när man skriver en deckare men fullt så många knäppgökar och orimliga hemligheter behövs kanske inte. Upplägget med olika återblickar och ångestfyllda personer som kvider fram halvuttalade hemligheter följer regelboken för en deckare men känns tröttsamt. Och så den obligatoriska hustrumisshandlaren och kvinnan som lider i tysthet. Nja säger jag.

 2. Både välskriven och spännande!
  Bokhyllaniskuggan, 4 januari 2022

  ❥ Recension

  Del 1 i Strindbergserien.

  Då var årets första bok utläst och wow, vilken start på det nya året! Den var till att börja med helt omöjlig att lägga ifrån sig och dessutom har den ett riktigt bra persongalleri med originella och sympatiska karaktärer. Jag fastnade verkligen för både August och Maria (vars privatliv var en ny vinkel iom att hon är polis, det tillförde extra spänning och krydda till berättelsen).

  Själva berättandet har en ton jag gilla... Läs hela recensionen

 3. Spännande bladvändare!

  cket spännande och bra bok!!🙌

  Jag rekommenderar verkligen den som inte har läst boken att läsa den.

  Handlar om en försvunnen kvinna som de letar efter och även om ett gammalt mordfall som hände i Hovenäset 30 år tidigare. En kvinna som hittades styckad i en frys.

  August Strindberg, nyinflyttad från Stockholm, hyr samma hus där kvinnan som blev styckad hittades 30 år tidigare.

  Han öppnar en second hand affär i Kungshamn men blir mer och mer engagerad... Läs hela recensionen

 4. Mästerlig

  Välskriven deckare som håller spänningen levande ända till slutet. Är inte förutsägbar som många andra deckare.Ser fram mot fler böcker i denna serie.

 5. Spännande
  Tina Johansson, 29 april 2021

  Mycket trevlig och spännande läsning. Med mycket bra händelser. Lätt läst bok man nästan läste från pärm till pärm på en gång.

 6. Säkert köp!

  En spännande historia från västkusten. Det är så här en riktigt spännande bok ska byggas upp! Synd bara att den tar slut! Ser fram emot en fortsättning!

 7. välskriven
  Carin Folke, 29 mars 2021

  Kristina Ohlsson är en mästerlig författare. Boken är synnerligen läsvärd och mycket spännande, definitivt svår att lägga ifrån sig. Rekommenderas varmt.

 8. Mycket läsvärd!
  Linnéa , 11 februari 2021

  Charmig huvudperson (August) och intressanta karaktärer. Allt vävdes ihop snyggt och jag kunde inte förutspå slutet. Hoppas på uppföljare. Läs!

 9. Kanonbok!
  Anne Skånberg, 22 januari 2021

  En mycket välskriven bok med en bra intrig! Sträckläste boken , svårt att lägga ifrån mig den. Trevligt med en igenkännande miljö!

 10. Ytterligare en kanonbra av Kristina
  @bettan_bokprataren (Örebro), 19 januari 2021

  Att börja läsa en bok skriven av Kristina innebär stor planering, i alla fall för mig, för jag behöver tid. Tid för sträckläsning. Jag har aldrig någonsin blivit besviken när jag läset författarens tidigare böcker och blev själklart inte det den här gången heller.
  Som vanligt leverera Kristina på hög nivå och jag slukar boken om August Strindberg och polisen Maria.

  I härlig start på en ny deckarserie med intressanta och spännande karaktärer. Jag får genast stor empati för Maria ... Läs hela recensionen

 11. Spännade deckare från Bohuslän.
  Bertil Mattias Mårtensson, 12 januari 2021

  Har man tillbrngat några somrar i Kungshamn så är det väl nästan ett måste att läsa denna spännande deckare.

  Kristina Ohlsson har lyckats väl med att förmedla känslor och stämningar man möter i orter som Kungshamn, Smögen och Hovenäset i Bohuslän. Tempot är högt vilket gör att boken är svår att lägga ifrån sig. Intrigen är intressant och fyndig men kanske inte i alla delar helt trovärdig, då många tillfälligheter styr handlingen till en ändå logisk upplösning.

  Det hela bådar gott inför den utlovade fortsättningen.

 12. Bättre än väntat!
  John Nylund, 18 december 2020

  En god och spännande deckare med oväntad upplösning. De första sidorna gjorde att jag kände viss pessimism när det gällde språket, men efter ytterligare några sidor kunde jag inte lägga boken ifrån mig.

 13. Säkert köp!!!
  Ulla Elizabethe Eriksson, 3 december 2020

  Kristina Ohlsson sviker aldrig sina läsare. Att köpa en bok skriven av henne känns tryggt, hon levererar alltid. Detta gäller både hennes vuxen- som barnböcker.

 14. Riktigt bra start på serien!
  Kaffeläsaren, 9 november 2020

  Stormvakt är den första delen i Kristina Ohlssons nya serie som handlar om den före detta finansmannen August Strindberg som lämnar Stockholm för ett lugnare liv i Hovenäset i Bohuslän. Men det visar sig inte bli så lugnt som han planerat.
  I samma veva som Strindberg flyttar in så försvinner en kvinna och det går också en massa rykten om vad som hänt tidigare i huset där han bor.

  Det här en riktigt bra start på en deckarserie! Kristina tecknar intressanta karaktärer som väcker m... Läs hela recensionen

 15. Spänning på västkusten
  Pernilla @ordochaventyr, 1 november 2020

  I Kristina Ohlssons nya deckarserie får vi bekanta oss med förre finansmannen August Strindberg som lämnat huvudstaden för att bosätta sig på västkusten och öppna en secondhandbutik i den gamla begravningsbyråns lokaler i Kungshamn. Han flyttar dock in i ett hus med en kuslig historia...

  Kriminalinspektör Maria Martinsson och hennes kollega Ray-Ray får ett försvinnande på sitt bord samma kväll som August kommer till Kungshamn. Det är den omtyckte läraren Agnes som försvunnit en storm... Läs hela recensionen

 16. Stormvakt
  Lena, 25 oktober 2020

  Boken börjar så där som jag vill att böcker ska börja.
  När jag får känslan av att - det kommer bli en bra läsupplevelse det här.
  Texten ger bilder i huvudet direkt, nästan så att det är som att se en film, inte alla författare som lyckas med det konststycket.

  Boken är allt igenom bra. Den är lättläst, och den håller mig kvar även då det inte händer så mycket. Jag får lära känna karaktärerna i boken, och deras vardagsliv blir intressanta stickspår till handlingen.

  En... Läs hela recensionen

 17. Deckar i lugnt tempo med Mordet i Midsummerkänsla
  Boknjutaren (Äppelviken), 25 oktober 2020

  Det här är första delen i Kristina Ohlssons nya serie Strindbergdeckare om finansmannen August Strindberg som lämnar Stockholm och sitt framgångsrika jobb för att starta en secondhandbutik i Kungshamn. Som tillfällig bostad hyr han huset som ortsborna kallar för Fryshuset och som gömmer en mörk historia för 30 år sen som ortsborna ännu inte glömt. Samma stormiga kväll som August flyttar in försvinner lärarinnan Agnes och trots ett stort sökpådrag hittar man henne inte utan kriminalinspektör M... Läs hela recensionen

 18. Drama från Västkusten
  Anna, 19 oktober 2020

  En mycket spännande bok från första till sista blad.
  Boken utspelar sig i Kungshamn i september som är mörk och regnig. En kvinna - 41åriga Agnes- lämnar sitt hem en regnig kväll och kommer inte tillbaks. Polisen Maria Martinsson med team börjar leta, men utan resultat. Agnes levde -utåt sett- i ett lyckligt äktenskap, men efter polisens undersökningar och förhör träder en annan bild fram.

  En annan huvudkaraktär är Stockholmaren August Strindberg - en 45 årig man som lämnat sit... Läs hela recensionen

Visa alla 18 recensioner

Fler böcker av Kristina Ohlsson